Veselīga uztura meistarklase topošajām māmiņām (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Piektdien, 13.decembrī plkst. 13.00 aicinām mediju pārstāvjus un topošās māmiņas uz bezmaksas Veselīga uztura meistarklasi, kuras ietvaros ikvienai dalībniecei būs iespēja saņemt vērtīgus padomus par pilnvērtīgu uzturu, kā arī pagatavot vairākus veselīgus un viegli pagatavojamus ēdienus kopā ar sertificētu uztura speciālisti Lieni Sondori un veģetāro šefpavāru Ināru Bīrmani, informēja  Elīna Dreimane, «Grūtnieču sporta kluba» pārstāve.

Uztura meistarklase notiks veģetārā dzīvokļa restorānā «Dzīvoklis Nr. 19» Tērbatas ielā 59/61, 13.decembrī plkst. 13.00 - 16.00. Topošās māmiņas aicinām pieteikties dalībai, rakstot uz e-pastu elina.dreimane@ogilvy.lv vai zvanot 29131280. Vietu skaits ierobežots.

«Veselīgs, uzturvielām bagāts, pilnvērtīgs uzturs - termini, par kuru nozīmību ir pārliecināta ikviena mūsdienīga sieviete, arī topošā māmiņa. Uz jautājumiem vai ēdat veselīgi, vai uzņemat visas nepieciešamās uzturvielas apstiprinoši atbild lielākā daļa sieviešu. Diemžēl pēc padziļinātas sarunas 60% gadījumu jāsecina, ka «veselīgās ikdienas ēdienkartes» pamatu veido tādi produkti kā marinēti gurķi un cepti kartupeļi,» pieredzē dalās uztura speciāliste Liene Sondore.

Arvien vairāk grūtnieču domā par veselīgu dzīvesveidu - pareizu, vitamīniem un minerālvielām bagātu uzturu, kā arī atteikšanos no kaitīgajiem ieradumiem un tas ir apsveicami. Tomēr speciālistu novērojumi liecina, ka izpratne par terminu «veselīgs dzīvesveids» bieži ir ļoti virspusēja.

Veselīgs uzturs topošajām māmiņām vīrusu un svētku periodā

Ar šo pasākumu plānots pievērst topošo māmiņu uzmanību veselīga uztura nozīmei grūtnieces ikdienas ēdienkartē, vērst uzmanību uz topošās māmiņas atbildību par pietiekamu vitamīnu un minerālvielu uzņemšanu, lai rūpētos gan par gaidāmā mazuļa, gan savu veselību. Jo īpaši aktuāls šis jautājums topošajām māmiņām ir tieši tagad, kad sācies aktīvais vīrusu laiks, tādēļ grūtniecēm īpaši jāpiedomā pie tā, lai stiprinātu imunitāti ar pietiekamu vitamīnu un minerālvielu daudzumu ikdienas uzturā, bet kā to izdarīt? Turklāt tuvojas Ziemassvētki, laiks, mums saistās ar lielu ēšanu. Kā topošajām māmiņām pārdzīvot šo periodu, vai pārēšanās var kaitēt, kā paēst garšīgi un veselīgi? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem topošās māmiņas saņems Veselīga uztura meistarklasē.

Pasākumu organizē «Grūtnieču Sporta klubs» sadarbībā ar sertificētu uztura speciālisti Lieni Sondori un veģetārā dzīvokļa restorāna «Dzīvoklis Nr.19» saimnieka Ināra Bīrmaņa atbalstu.

«Grūtnieču Sporta klubs» ir neatkarīga sportisku topošo māmiņu domubiedru grupa, kuras mērķis ir popularizēt aktīvu un kustīgu dzīvesveidu grūtniecības laikā, piedāvājot regulāras bezmaksas sportiskās aktivitātes, kas īpaši piemērotas grūtniecēm, visa gada garumā.

Grūtniecība nav slimība, bet tieši topošā māmiņa ir visvairāk atbildīga par to, lai tā noritētu veiksmīgi. Veselīgs uzturs, dzīvesveids, kā arī vitamīni un minerālvielas ir vitāli nepieciešami topošās māmiņas un gaidāmā mazuļa veselībai. «Grūtnieču Sporta klubs» dibināts, lai aktualizētu informētību topošo māmiņu vidū par to, ka, pat ikdienā ēdienkartē iekļaujot vajadzīgos vitamīnus un minerālvielas, ir nepieciešams kustēties un uzturēties svaigā gaisā, lai minerālvielas un vitamīni tiktu pārstrādāti un uzņemti organismā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu