Nepieciešams:
Veselīgas pankūkas no rudzu miltiem
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
glāze rudzu miltu
glāze kviešu miltu
glāze piena
glāze kefīra
paciņa cepamā pulvera
2 olas
ēdamkarote cukura
šķipsniņa sāls
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Olu baltumu atdala no dzeltenuma. Baltumus saputo kopā ar sāli stingrās putās. Kefīru sajauc ar pienu, olu dzeltenumiem, cukuru, cepamo pulveri, muskatriekstu, pievieno miltus. Mīklā iecilā saputotos olu baltumus. Cep sakarsētā eļļā zeltainas pankūkas, pasniedz ar ievārījumu.
Variants: ņem tikai baltos miltus, pievienojot klijas.