Vētra plosās Kurzemē un tuvojas Rīgai; Baltijas jūrā brāzmas līdz 35 m/s (64)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Niks

Sestdienas pēcpusdienā Kurzemi skārusi vētra, jūrā plosās ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz pat 35 metriem sekundē (m/s), un stipro vēju zona virzās tālāk uz austrumiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Gotlandes ziemeļu piekrastē dienas pirmajā pusē ziemeļrietumu vējš pastiprinājās līdz 25 m/s, brāzmās sasniedzot 35 m/s, kas atbilstoši Boforta skalai ir stipra vētra.

Divos pēcpusdienā Liepājā un Ventspilī vēja ātrums brāzmās sasniedza 30 m/s. Vējš Kurzemē sāks pierimt sestdienas vakarā, prognozē sinoptiķi.

Citviet valsts rietumu un centrālajā daļā, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, tā ātrums brāzmās sasniegs 21-27 m/s. Austrumlatvijā stiprākais vējš gaidāms vakarā un tuvākās nakts pirmajā pusē, valsts ziemeļaustrumu novados vēja ātrums brāzmās nepārsniegs 20 m/s.

Vakarpusē daudzviet Latvijā snigs un puteņos, apledos ceļi. Gaisa temperatūra būs -1..+3 grādi.

Rīgā ziemeļrietumu vēja iegriešanās gaidāma ap četriem pēcpusdienā. Tā ātrums brāzmās vakarā sasniegs 25-27 m/s, naktī uz svētdienu vējš pierims. Gaidāms arī slapjš sniegs un sniegputenis, gaisa temperatūra būs 0..+1 grāds.

Vējš Kurzemē lauž kokus un pārrauj elektrolīnijas. Īsi pēc diviem dienā elektroapgāde bija pārtraukta pāris tūkstošiem mājsaimniecību, liecina dati no akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartes.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu