Vētra Skotijā pārsniedz 60 m/s; brīdinājumi spēkā 20 Eiropas valstīs (85)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdienas rītā orkāns «Xaver», kas kalnos Skotijā atnesis vēja brāzmas līdz 63 metriem sekundē (m/s), tuvojas Nīderlandei, Dānijai un Vācijai, un brīdinājums par spēcīgu vēju izsludināts vairāk nekā 20 Eiropas valstīs, liecina meteoroloģijas dienestu sniegtā informācija.

Turklāt Lielbritānijā vismaz 30 vietās ir izsludināts arī brīdinājums par plūdiem, dažviet piekrastē ceturtdien tiek prognozēts augstākais ūdens līmenis vismaz pēdējo 30 gadu laikā.

Augstākās pakāpes jeb sarkanā vētras trauksme izsludināta Nīderlandē, Vācijā un Polijā, tomēr stiprākās vēja brāzmas jūras līmenī – vismaz 40 m/s - tiek prognozētas Dānijas piekrastē.

Dzeltenais vai oranžais brīdinājums par stipru vēju vai ūdens līmeņa paaugstināšanos piekrastē ciklona «Xaver» dēļ izsludināts Austrijā, Baltkrievijā, Beļģijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Horvātijā, Igaunijā, Kaļiņingradas apgabalā, Latvijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Luksemburgā, Norvēģijā, Serbijā, Slovākijā, Slovēnijā, Somijā, Ukrainā, Ungārijā un Zviedrijā.

Daudzviet gaidāms arī sniegputenis un slideni ceļi.

Orkāns «Xaver» stiprākos vējus nesīs tām pašām valstīm, kur šā gada oktobra beigās plosījās ciklons «Christian», kas paņēma 18 cilvēku dzīvību, pārtrauca elektroapgādi vairāk nekā vienam miljonam mājsaimniecību un radīja vismaz vienu miljardu eiro lielus postījumus. 28.oktobrī Dānijas dienvidos tika reģistrētas valsts vēsturē stiprākās vēja brāzmas - līdz 54 m/s.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu