VID atklāj 120 000 nelegālu cigarešu [+ foto]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki 11. augustā kādā automašīnā, kas iebraukusi Latvijā, atklāja 120 000 kontrabandas cigarešu, portālu «Apollo» informēja VID.

Muitas kriminālpārvaldes darbinieki Silenē, veicot Lietuvā reģistrētas kravas automašīnas padziļinātu muitas kontroli, kravas palešu nodalījuma starpsienā un divos automašīnas riteņos atklāja 120 000 jeb 6000 paciņu «Saint George» markas cigarešu ar Krievijas akcīzes markām. Par konstatēto faktu auto vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Lai gan automašīna bijusi bez kravas, 1962. gadā dzimušais spēkrata vadītājs uzvedies nemierīgi, un tas VID darbiniekos izraisījis aizdomas par slēptu preci.

Automašīna tika novirzīta uz netālu esošo Silenes robežkontroles punktu, lai nakts laikā varētu veikt kravas auto padziļinātu muitas kontroli. VID darbinieku aizdomas izrādījās pamatotas — automašīnas kravas palešu nodalījuma starpsienās, speciāli izveidotās slēptuvēs, kā arī divos aizmugurējos paceļamos riteņos, atradās 120 000 (6000 paciņas jeb 600 bloki) «Saint George» markas cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

VID Muitas kriminālpārvaldes speciālisti pieļauj, ka automašīnas vadītājs no Krievijas iebraucis Baltkrievijā, tad caur Silenes robežkontroles punktu šķērsojis Latvijas robežu un caur Latviju plānojis tālāk doties uz Lietuvu. Tādējādi auto vadītājs, iespējams, plānojis izvairīties no pastiprinātām pārbaudēm un garām rindām, kas patlaban veidojas uz Krievijas–Lietuvas un Krievijas–Latvijas robežas sakarā ar Krievijas noteikto pastiprinātās kontroles režīmu tieši Lietuvā reģistrētām automašīnām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu