VID guvums pierobežā: automašīnā atrod mefedronu, MDMA, daudz ieroču un munīcijas (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas Lietuvas pierobežā novērš mefedrona un MDMA kontrabandu un kādā automašīnā atrod ievērojamu daudzumu ieroču un munīcijas. Aizturētas divas personas.

Kā vēstī VID Sabiedrisko attiecību daļā, aprīļa beigās VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbiniekiem, veicot operatīvās darbības pasākumus un veicot Latvijā reģistrētas automašīnas muitas kontroli pie bijušā robežkontroles punkta «Grenctāle», automašīnas bagāžniekā un pie personas atklāja 2020 tabletes mefedrona, divas MDMA tabletes, divus šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un 310 kaujas patronām līdzīgus priekšmetus.

Kratīšanas laikā personas dzīvesvietā tika atklāti arī aptuveni 250 grami hašiša.

VID ziņo, ka operatīvo pasākumu rezultātā uz autoceļa pie Latvijas-Lietuvas robežas, netālu no bijušā robežkontroles punkta «Grenctāle», tika apturēta no Lietuvas Latvijā iebraucoša automašīna «Toyota Celica» ar Latvijas valsts numura zīmi, kurā atradās divi 1975. un 1977.gadā dzimuši Latvijas iedzīvotāji.

Pārbaudes laikā automašīnas bagāžniekā atrasti divi caurspīdīgi polietilēna maisi ar pelēkām tabletēm, divi šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti, kā arī 162 kaujas patronām līdzīgi priekšmeti.

1977.gadā dzimušais vīrietis uzrādīja vēl 148 kaujas patronām līdzīgus priekšmetus.

Automašīna tika nogādāta Rīgas Brīvostas muitas kontroles punktā padziļinātas muitas kontroles veikšanai, kuras laika pie 1977.gadā dzimušā vīrieša atrada vēl divas baltas tabletes.

Par šo faktu ierosināts kriminālprocess.

Ekspertīzē atzīts, ka konfiscētās 2020 tabletes satur mefedronu, bet divas tabletes satur MDMA.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm, izņemto narkotisko vielu vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt vairāk nekā 10 500 lati.

Kratīšana tika veikta arī 1977.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Rīgā. Tās laikā atrasti elektroniskie svari un aptuveni 250 grami hašiša.

Ņemot vērā to, ka 2013.gada 25.aprīlī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa atteica drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu 1977.gadā dzimušajam vīrietim, procesa virzītājs pieņēma lēmumu par drošības līdzekļa – policijas uzraudzība - piemērošanu, kā arī noteica aizliegumu izbraukt no valsts.

Savukārt 1975.gadā dzimušajam vīrietim tajā pašā datumā tika piemērots drošības līdzeklis – drošības nauda un uzturēšanās noteiktā vietā.

Izņemtās vielas šobrīd atrodas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldē, kur nozīmētas ekspertīzes vielas svara un procentuālā sastāva noteikšanai, bet ieroči un munīcija tuvākajā laikā tiks nosūtīti Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei ekspertīzes veikšanai.

Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu