VID iznīcinājis gandrīz pusi no 203 konfiscētajiem kontrabandistu auto

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienests (VID) iznīcinājis 93 transporta līdzekļus no 203 kontrabandas preču pārvadāšanai īpaši pielāgotajiem auto, kas konfiscēti 2011.gadā un šā gada pirmajā pusē.

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūra LETA uzzināja, ka šā gada pirmajā pusē kopumā iznīcināti - utilizēti, nodoti izjaukšanai rezerves daļās - 20 transportlīdzekļi, kas izmantoti kontrabandas preču pārvietošanai un kuri aprīkoti ar slēpni kontrabandas preču pārvietošanai, bet 2011.gadā kopā iznīcināti 72 šādi aprīkoti transportlīdzekļi.

2011.gadā kopumā konfiscēts 151 transportlīdzeklis - 143 automašīnas un astoņas puspiekabes, kas izmantotas kontrabandas preču pārvietošanai. Šā gada pirmajā pusē konfiscēti 52 transportlīdzekļi.

VID norāda, ka konfiscētie transporta līdzekļi, kas izmantoti kontrabandas preču pārvietošanai un kuriem veikta nelikumīga pārbūve, proti, izveidoti slēpņi, kā arī gadījumos, ja transportlīdzeklis ir vecāks par 20 gadiem un tā noteiktais novērtējums mazāks par 200 latiem, tie tiek iznīcināti, tos nododot pārstrādei metāllūžņos vai izjaukšanai rezerves daļās.

VID skaidro, ka transportlīdzekļu iznīcināšanu veic licencēti metāllūžņu iepirkšanas uzņēmumi, gadījumos, kad transportlīdzekļi tiek nodoti izjaukšanai rezerves daļās, iznīcināšanu veic komersanti, kuriem ir spēkā esoša kategorijas atļauja un tiesības izsniegt transportlīdzekļa likvidācijas sertifikātu.

VID slēdz līgumu ar komersantu par katra konkrētā transportlīdzekļa iznīcināšanu, jo attiecīga līguma slēgšanai VID ir jāizvēlas finansiāli izdevīgākais piedāvājums, savukārt metāllūžņu iepirkuma cenas svārstās nepārtraukti, bet transportlīdzekļa, kas paredzēts izjaukšanai rezerves daļās, iepirkuma cena atkarīga no konkrētā brīža situācijas tirgū.

Tos kontrabandistu auto, kas netiek iznīcināti, VID pārdod izsolē. No transportlīdzekļu izsolē gūtajiem ienākumiem, kas netiek uzskaitīti atsevišķi, bet gan kopā ar ienākumiem par pārējiem VID izsolēs pārdotajiem priekšmetiem, tiek segtas transportlīdzekļu iznīcināšanas izmaksas.

LETA jau ziņoja, ka 2010.gadā Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, paredzot iespēju fiziskām personām par kontrabandu piemērot bargākus sodus, tostarp konfiscēt kontrabandai pielāgotus transportlīdzekļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu