VID netic, ka piecu bērnu tēvs godīgi uztur savu ģimeni (799)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums/LTV

Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem radušās aizdomas, ka piecu bērnu tēvs Aivars Salmgriezis nav godīgi deklarējis savus ienākumus – tie esot pārāk mazi, lai uzturētu tik kuplu ģimeni.

Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» piektdien vēstīja, ka Salmgrieža apgādībā joprojām ir četri viņa bērni, bet ģimene dzīvo 70 kvadrātmetru lielā dzīvoklī. Sieva nestrādā, taču viņš ir zvērināts advokāts un uzskata, ka pelna pietiekami, lai ģimeni nodrošinātu. Deklarācijā par 2010./2011.gadu Salmgriezis norādījis aptuveni 10 000 latu ienākumus.

Pērn rudenī Salmgriezis saņēmis pieprasījumu no VID iesniegt papildus deklarāciju, jo iestādei ir aizdomas, ka viņa izdevumi ir lielāki par deklarētajiem ieņēmumiem.

Kā raidījumam skaidro vīrietis, ģimenei pietiek ar mazāku summu «uz galviņu», nekā Statistikas pārvaldes noteiktais iztikas minimums, kas patlaban noteikts 174 latu apmērā. Salmgriezis norāda, ka ģimene rūpīgi pārdomā pirkumus.

Salmgriezis vērsies arī tiesā, taču tur viņam norādīts – situāciju nevarēs izvērtēt, līdz strīds ar ieņēmumu dienestu nebūs noslēdzies. Tad viņš vērsies pie tiesībsarga.

Pēc skaidrojumu saņemšanas no ieņēmumu dienesta un situācijas izvērtēšanas, tiesībsargs Juris Jansons atzīst – šajā gadījumā VID pietrūkst konkrētu faktu, un iestādes rīcība balstīta gandrīz tikai pieņēmumos. Bet tas nav pietiekami, lai vērstos pret konkrēto cilvēku. Piedevām ar šādu argumentāciju dienestam vajadzētu papildu skaidrojumus prasīt arī no lielākās daļas pensionāru, kuru pensijas ir zem noteiktā iztikas minimuma.

Vairāk skaties «Panorāmas» sižetā.

Komentāri (799)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu