VID vadītāja oponē Augulim par minimālās algas saņēmēju skaitu (136)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone nepiekrīt labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) apgalvojumam, ka pašlaik no minimālās algas nodokļus maksā 39% strādājošo. Pētersone norāda, ka viņas rīcībā ir dati, kas liecina, ka Latvijā minimālo algu saņem 20-22% strādājošo.

VID vadītāja sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja, ka grib oponēt Auguļa teiktajam, uzsverot, ka ministra minētais minimālās algas saņēmēju skaits ir stipri pārspīlēts.

«Reāli pēc VID apkopotās informācijas par janvāri nodarbinātās personas, kuras saņem minimālo algu, ir 20-22%. Protams, šis skaits ir ļoti liels, jo 320 eiro ir ļoti mazs atalgojums, ja ņemam vērā, ka par šo naudu vēl jāsamaksā par komunālajiem pakalpojumiem un pārtiku,» teica Pētersone.

Kā ziņots, Augulis intervijā laikrakstam «Diena» apgalvoja, ka pašlaik no minimālās algas nodokļus maksā 39% strādājošo.

«Pašlaik no minimālās algas nodokļus maksā 39% strādājošo. Tas ir nozīmīgs risks, domājot par nākotnes pensijas apmēru. Tajā pašā laikā neapliekamā minimuma paaugstināšana ļauj kompensēt pieaugošo dzīves dārdzību. Visi šie faktori jāņem vērā, izdarot izvēli par labu minimālās algas vai neapliekamā minimuma paaugstināšanai,» klāsta Augulis.

Augulis norāda, ka ne visi apzinās, ka no šodienas darbībām ir atkarīga nākotne.

Komentāri (136)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu