Video: «airBaltic» parāda, kā lidos «zaļi» (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» kopā ar konsorcija partneriem «Quovadis» un Latvijas gaisa satiksme (LGS) uzsāk jaunu projektu, kura mērķis ir nodrošināt Eiropā pirmos zaļos lidojumus ar turbopropelleru lidmašīnām, portālu «Apollo» informēja «airBaltic» Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

AMBER (Arrival Modernization for Better Efficiency in Riga) projektā tiks izstrādātas jaunas ielidošanas procedūras lidostā Rīga, saīsinot lidojumu maršrutus, uzlabojot lidojumu trajektorijas, lai izvairītos no blīvi apdzīvotām vietām un samazinātu trokšņa ietekmi uz iedzīvotājiem, kā arī samazinot degvielas patēriņu un izmešu daudzumu.

Galvenais projekta AMBER mērķis ir izstrādāt jaunas ielidošanas procedūras Starptautiskajā lidostā Rīga, samazināt CO2 izmešus un trokšņa līmeni lidostā un tās tuvumā, it īpaši tūristu iecienītajā Jūrmalā. Jaunā trajektorija skrejceļa virzienā būs līdz pat par 30 jūras jūdzēm īsāka nekā pašlaik izmantotā, un uz katru Q400 lidojumu CO2 izmešu daudzums tiks samazināts par līdz pat 300 kg.

Sākotnējā AMBER projekta izstrāde un pārbaudes ar simulatoriem tiks veiktas līdz 2013. gada pavasarim. Piloti un aviodispečeri tiks īpaši apmācīti attiecībā uz jaunajām procedūrām, izmantojot reālistiskus simulatorus. 2013. gada vasaras laikā ir mērķis veikt 100 izmēģinājuma lidojumus, pēc tam tiks analizēti un publicēti dati par CO2 izmešu samazinājumu zaļajos lidojumos.

AMBER projektu īstenos «airBaltic», sadarbojoties ar «Quovadis» un Latvijas aeronavigācijas pakalpojumu sniedzēju LGS. Projekta līdzfinansētājs ir SESAR — Singe European Sky gaisa satiksmes vadības izpētes programma. Ar šo projektu SESAR varēs pierādīt, ka ir iespējams mainīt visu komerciālās aviācijas nozari (tai skaitā reģionālo pārvadājumu lidaparātus) un samazināt tās ietekmi uz apkārtējo vidi.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu