Video: atklātībā nonākuši bin Ladena mājā atrastie videomateriāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Osama bin Ladens līdz pat pēdējai dienai kontrolējis katru teroristiskās organizācijas «Al Qaeda» šūniņu un aktīvi piedalījies jaunu terora aktu plānošanā, žurnālistiem pavēstījuši amerikāņu izlūkdienesta pārstāvji, kas tam par apstiprinājumu nodemonstrējuši vairākus videoierakstus, kas tika konfiscēti bin Ladena iznīcināšanas laikā.

«Bin Ladena māja Abotabadā tika izmantota kā komandpunkts. Pats līderis piedalījās teroraktu plānošanā,» paziņoja izlūkdienesta pārstāvji.

Žurnālistiem tika demonstrēti pieci videoieraksti, kas  konfiscēti, pārmeklējot terorista māju. Vienā no tiem redzams, kā bin Ladens televizorā skatās pats savu uzrunu, citos viņš redzams, gatavojot uzrunas.

Pēc izlūku teiktā, bin Ladens vienmēr esot centies video un fotogrāfijās izskatīties labi, tāpēc katrai uzrunai rūpīgi gatavojies - krāsojis sirmo bārdu un pēc filmēšanas neskaitāmas reizes pārskatījis ierakstus.

Nevienam no demonstrētajiem ierakstiem nebija skaņas. Baltais nams paskaidrojis, ka nevēlas bin Ladena uzrunas izplatīt pa visu pasauli. Izlūki apgalvo, ka atrastie videomateriāli pierāda, ka iznīcināšanas operācija bijusi nepieciešama.   

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu