Video: Auto, kas var pārlidot sastrēgumam (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Slovākijā radītais divvietīgais auto uz ceļa var sasniegt 160 kilometru stundā (km/h) lielu ātrumu, bet gaisā pat 200 km/h, sola ražotāji.

«AeroMobil 2.5» pavisam ierastā veidā var pārvietoties pa brauktuvi, taču, atveroties spārniem, tas var tikt izmantots arī kā divvietīga lidmašīna, kas var pacelties un nolaisties jebkurā lidostā.

«Lidojošas mašīnas konceptu mēs attīstām jau kopš 1990.gada, taču mūsu pirmais modelis izskatījās diezgan dīvaini un nebija piemērots ikdienas lietošanai,» laikrakstam «Dailymail.co.uk» teica «AeroMobil» pārstāve. «Tāpēc mēs toreiz nolēmām, ka jārada tāds modelis, kas būtu lietojams arī ikdienas ceļu satiksmē.»

Jaunākais prototips ir radīts tā, lai to varētu uzpildīt jebkurā benzīntankā. Ražotāji atzīmē, ka lidojošo mašīnu var novietot standarta autostāvvietā un ar to var braukt pa visiem autoceļiem. Braucot tā ir tikai 1,5 metrus plata un, vienreiz uzpildot, var nobraukt 500 kilometrus.

Pārtopot par lidmašīnu, automašīna atver spārnus un kļūst astoņus metrus plata. Tā ir būvēta no vieglajiem metāliem un karbona un sver tikai 450 kilogramus. Vienā reizē tā var nolidot pat 700 kilometrus.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu