Video: Bērziņš sveic Latvijā ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Šodien Rīgas pilī Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni, portālu «Apollo» informēja prezidenta Preses dienestā.

Ceturtdien vienas dienas vizītē Latvijā ierodas ASV valsts sekretāre Hilarija Kintone, ziņoja LETA.

Vizītes sākumā Klintone tiekas ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (RP).

Tikšanās ar ārlietu ministru notiks Mazajā ģildē. Pēc tās plānota preses iespēja, uz kuru masu medijiem jāierodas līdz plkst.11.15. Puses plāno parakstīt arī saprašanās memorandu par Fulbraita akadēmiskās apmaiņas programmu un saprašanās memorandu par sadarbību Moldovā tieslietu nozares reformā.

Vēlāk Klintone Latvijas Universitātē neformālā forumā tiksies ar vietējiem jauniešiem un nevalstisko organizāciju līderiem.

ASV valsts sekretāres vizīte Latvijā noslēgsies ar Samnera Velsa ielas svinīgo atklāšanu pie ASV vēstniecības Rīgā. ASV diplomāta vārdā tiks pārdēvēts Remtes ielas posms no Kalnciema ielas līdz Lielirbes ielai. 1940.gada 23.jūlijā ASV valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Samners Velss nāca klajā ar paziņojumu, ka ASV neatzīst Baltijas valstu inkorporāciju Padomju Savienībā. Vēlāk šis paziņojums kļuva pazīstams kā Velsa deklarācija un kļuva par pamatu ASV ilgtermiņa ārpolitikai, kas neatzina PSRS varas leģitimitāti Baltijas valstīs. Šai neatzīšanas politikai vēlāk sekoja vairāk nekā 50 pasaules valstu, tādējādi tā kalpoja kā spēcīgs atbalsts Latvijas valstiskās neatkarības idejai nebrīves laikā.

ASV vēstniecība Rīgā aģentūru LETA informēja, ka vizītes laikā tiks apspriesta virkne jautājumu, tostarp kopīgās saistības attiecībā uz NATO misijām un prioritātēm, kā arī ekonomiskās krīzes pārvarēšana Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu