Video: Bīstamākās motociklu sacīkstes pasaulē (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Lielākais izaicinājums motociklistiem un iespēja iegūt lielu adrenalīna devu ir dalība gadskārtējās «TT» šosejas sacensībās. Šīs motociklistu sacensības tiek uzskatītas par bīstamākajām pasaulē, jo tajās kopš pirmsākumiem 1907.gadā bojāgājuši 240 braucēji, vēsta «Daily Mail».

Šo sacīkšu dalībnieks Maikls Danlops ir nofilmējis vienu no šo sacensību posmiem. Ar pie ķiveres piestiprinātās kameras palīdzību nofilmētajā video ir iespējams redzēt, cik bīstams ir sacensību posms.

«TT» sacensības ir plaši pazināmas ar savu ātrumu – braucēji sasniedz milzīgu ātrumu arī šaurās un grūti izbraucamās ieliņās, bieži nonākot dažu centimetru attālumā no skatītājiem.

Organizētāji vēsta, ka šajās sacensībās ļoti svarīgi ir sasniegt maksimālu koncentrācijas līmeni. Tāpat jābūt arī lielai drosmei, lai piedalītos šajās sacensībās, jo tajās motocikla ātrums bieži vien pārsniedz 300 km/h.

Neskatoties uz to, ka sacensībās kopš to pirmsākumiem gājuši bojā 240 braucēji, dalībnieku vidū tās ir ļoti iecienītas un prestižas.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu