Video: Kā OMON Kseniju Sobčaku <i>ielika aiz restēm</i>

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIAnovosti/Scanpix

8. maija vakarā TV dīva Ksenija Sobčaka uz īsu brīdi nonāca aiz restēm. Viņu aizturēja OMON darbinieki, jo viņa piedalījusies nelikumīgā publiskā pasākumā.

Sobčaka tika arestēta kopā ar vienu no opozīcijas līderiem blogeri Alekseju Navaļniju un Sergeju Udaļcovu. Kā vēsta «lenta.ru», aizturēto vidū bija arī šīs interneta vietnes žurnālists Ivans Davidovs ( vēl daži žurnālisti), žurnāla «Afiša» galvenais redaktors Iļja Krasiļšiks, kinokritiķis Romāns Volobujevs.

Aizturēšana notikusi Puškina laukumā, opozīcijas protesta pret Putina varu laikā. Kopumā aizturēti aptuveni 50 cilvēku.

Sobčaka tā vakara notikumus detalizēti aprakstījusi «tviterī»:

«Mēs policijas busiņā esam cilvēki 10. Mēs ar Ponmarjovu atbraucām pēc filmēšanas un vienkārši pastaigājāmies pa ielu. Es, godīgi sakot, nedomāju, ka tā var būt.. es taču esmu par mierīgu protestu... pi...ģec...»

«Saruna ar mammu: «Mammu viss ir labi. «Ko nozīmē labi, ja tu esi policijas busā?» - «Mamm, mūsu valstī tas arī nozīmē labi...» 

«Muļķa ģenerāļi gatavojas bijušām cīņām. Un tādi ir arī viņu paņēmieni. Pasaule ir mainījusies. Neatkarīgi no tā, viņi to sparot, vai nē.»

Ksenijas video no policijas busiņa:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu