Video: Kā top Baltijas rekorddesa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Jau vēstījām, ka piektdien, 15. jūnijā pulksten 18.00, Rīgā, tirdzniecības centrā «Spice» ikviens varēs mieloties ar 100 m garu desu, kas būs garākā Baltijā. To pagatavos pēc tradicionālās Vāczemes «Bratwurst» receptes ar īpaši no Vācijas vestām garšvielām.

Video rullītī iemūžināts brīdis, kad desa vēl top. Par to pastāstīs pats pavārs Normunds:


Rekordgarās desas gatavošanā izmantos 85 kilogramus augstvērtīgu cūkgaļu un liellopu gaļu. Kopējais gaļas sastāvs desā būs 85%. 100 m garās desas pagatavošana četriem «Rimi» šefpavāriem ar pavāru «Aikāgaršo» jeb Normundu priekšgalā aizņems vismaz piecas stundas.  

Mielošanos ar desu atklās atraktīvais Ēriks Loks. Desu skatītāju klātbūtnē mērīs Lokos, Knīpās un knauķos un pašmāju spēkavīros Raivjos Vidžos. Ar vācu kulinārijas tradīcijām un desas lomu tajās klātesošos iepazīstinās humoriste Jana Kalniņa, kura vairākus gadus studējusi Vācijā un iepazinusi šīs zemes sadzīvi un kultūru.

«Tēlaini izsakoties, desa kalpo kā tilts starp latviešu un vāciešu tradīcijām. Daudzas zināšanas par šo tautā iemīļoto pārtikas produktu esam pārņēmuši no vāciešiem, kuri ir lieli eksperti desu ražošanā. Neviens grilēšanas pasākums Latvijā un Vācijā neiztiek bez dažnedažādu veidu desām un desiņām. Ap grilu, kur tiek pagatavotas gardas pusdienas, vienmēr pulcējas radi un draugi un neizpaliek sarunas un joki. Manuprāt, tā ir feina un lustīga latviešu un vāciešu kopīga iezīme,» ir paliecināta Jana Kalniņa.

Ar Baltijā garākās desas degustāciju atklās ikgadējo «Spices Šopinga nakti», kas šogad veltīta Alpu valstu tradīcijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu