Video: Līdz zobiem bruņotu vīru pavadībā Latvijā ierodas jaunā nauda (83)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Policija trešdien publiskojusi īsfilmu, kurā redzams, kā norisinājās eiro skaidrās naudas piegāde Latvijā. Procesā bijuši iesaistīti vairāki simti policistu, robežsardzes helikopteri, specvienība «Omega» un veikta vēl virkne citu drošības pasākumu.

Latvijai paredzētā eiro nauda sākumā ar gaisa transportu nogādāta Rīgas lidostā, pēc tam plašu drošības spēku un helikopteru pavadībā tā ar kravas auto pārvesta uz Latvijas Banku. Tālāk nauda jau mērojusi ceļu pie privātajām kredītiestādēm un citiem komersantiem.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis uzver, ka policija eiro ieviešanai sākusi gatavoties jau ļoti laicīgi un īpašu uzmanību pievērsusi tam, lai aizsargātu iedzīvotājus no krāpnieciskām darbībām eiro ieviešanas laikā.

«Pirms eiro ieviešanas tika izstrādāts detalizēts plāns, kura izstrādes procesā vērā tika ņemta arī Igaunijas pieredze,» skaidro Finanšu ministrijas Eiro projekta vadītāja Dace Kalsone.

«Policija, gatavojoties valūtas ieviešanai, arī izdomājusi jaunus taktiskos risinājumus, kādi līdz šim vēl nebija izmantoti. Tāda bija, piemēram, elektroniskā pieteikumu sistēma, kuru komunikācijai izmantoja apsardzes komersanti. Šāds risinājums Igaunijā vēl netika izmantots un par to jau ieinteresējušies Lietuvas kolēģi,» atzīmē Policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Tāpat tiek uzsvērts arī nozīmīgais Valsts robežsardzes atbalsts, kas eiro ieviešanas procesu nodrošinājusi ar helikopteru atbalstu.

Eiro piegādes procesā ik dienas bijuši iesaistīti vairāki simti policijas darbinieki.

Tāpat policija izmantojusi dažādas jaunākās tehnoloģijas, piemēram, tiešsaistē tika novērota katra naudas transporta līdzekļa pārvietošanās.

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu