Video: Mazuļiem bērnudārzā vēsturi ilustrē ar īstiem ieročiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Interneta vidē iekarsušas diskusijas par privātās pirmsskolas izglītības iestādes 16.martā organizētu pasākumu trīs līdz četrus gadus veciem bērniem, kur divi vīrieši karavīru formās maziem bērniem atrāda ieročus.

Video redzams, kā bērniem tiek parādīts ložmetējs, kā arī izskaidrots tā darbības princips, tāpat bērnu rokās nonāk pistoles. Kāds bērns pat paziņo, ka arī viņam vajadzīga pistole.

Tikmēr bērnudārzā «Pūcīte», kur notika šis pasākums, izvietota arī fotogalerija video ieraksts.

Pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja-metodiķe Līga Tauriņa uz portāla «Apollo» jautājumu, vai vecāki bija informēti, ka bērni tiks iesaistīti šādā pasākumā, aizbildinājās ar to, ka šobrīd nav laika runāt un atbildes varētu sniegt rīt.

Sazinoties ar Tauriņu stundu pēc pirmās sarunas, viņa apgalvoja, ka uz šo jautājumu jau ir atbildējusi un pēc vairākkārt atkārtoti uzdotiem jautājumiem atbildēja ar vienu frāzi: «Es jums jau atbildēju».

Radio «Baltkom 93,9» Tauriņa pastāstījusi, ka «ieroču rādīšana mazuļiem ietilpst bērnu morālās un sociālās audzināšanas programmā».

Viņa pastāstījusi, ka mācību programmas ietvaros gada laikā tiek apskatītas dažādas tēmas.

«Pūcītes» līdzīpašnieks Saeimas deputāts Imants Parādnieks sarunā ar portālu «Apollo» pauda neizpratni par jautājumu, vai tik mazi bērni ir īstā auditorija šāda veida pasākumam.

Parādnieks norādīja, ka bērniem ir jāsaprot, kas ir karavīrs un ko viņš dara. Viņš arīdzan pauda pārliecību, ka tikpat labi bērns var ieraudzīt ieroci veikalā un mācībās esot uzsvērts, ka ar ieroci var aizstāvēt savu dzimteni. Bērniem arī esot teikts, ka vislabāk ir tad, ja ierocis netiek likts lietā.

Jautāts, vai šis pasākums ir saskaņots ar bērnu vecākiem, Parādnieks atbildēja apstiprinoši. Tāpat uz jautājumu, vai bērnu vecāki pirms pasākuma bija informēti, ka tajā tiks demonstrēti ieroči, jo, ļoti iespējams, ka kāds vecāks iebilst pret faktu, ka viņa bērnam dod paturēt pistoli, Parādnieks norādīja, ka šis pasākums ar vecākiem tika pārrunāts.

Rīgas domes pārstāve, komentējot šo gadījumu, portālam «Apollo» norādīja: «Privātā pirmsskolas izglītības iestāde «Pūcīte» nav Rīgas pašvaldības pakļautībā esoša izglītības iestāde. Tās darbība ir jākontrolē Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošajam Izglītības kvalitātes valsts dienestam, kas reģistrē visas izglītības iestādes un licenzē to programmas. Žēl, ka nav pievērsta pietiekama uzmanība tam, kādā veidā tiek organizēti pasākumi šajā privātajā pirmsskolas iestādē.»

Šis gadījums jau tiek apspriests arī sociālajos tīklos, kur izskan viedoklis, ka vēstures mācīšana no bērnu kājas ir apsveicama, taču jāsaprot, vai šāds pasākums ir piemērots trīs līdz četrus gadus veciem bērniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu