Video: Pasaulslavenā resnā kaķa Mjau piemiņai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

No aptaukošanās izraisītām veselības problēmām ASV dzīvnieku patversmē nomiris kaķis, kurš ieguva starptautisku atpazīstamību milzīgā 39 mārciņu (17,7 kilogramu) svara dēļ, ziņo britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Balti un rudi svītrainais kaķis Mjau, kura vecums lēsts ap diviem līdz pieciem gadiem, pagājušajā mēnesī tika nogādāts Santafē dzīvnieku patversmē, jo 87 gadus vecais saimnieks vairs nevarēja parūpēties par dzīvnieku.

Patversmē kaķim tika noteikta stingra diēta, un tā svara izmaiņām varēja sekot sociālajā tīklā «Facebook».

Pateicoties diētai, Mjau zaudēja divas mārciņas (900 gramus) svara, taču pagājušās nedēļas vidū tam kļuva grūti elpot, pirmdien atklāja patversmes direktore Mērija Mārtina.

Dzīvniekam tika veiktas dažādas analīzes un nodrošināta skābekļa padeve. Taču, par spīti patversmes darbinieku pūlēm, Mjau sestdien devās uz citiem medību laukiem.

«Mums visiem tas šķita šokējoši un briesmīgi,» sacīja Mārtina. «Mēs bijām viņu iemīļojuši.»

Viņa pastāstīja, ka laikā, kad Mjau kļuva populārs visā pasaulē, patversme saņēma daudzas vēstules. Kaķu saimnieki tajās atzina, ka apaļīgais kaķis viņus iedvesmojis rūpīgāk pārdomāt savu mīluļu ēdienkarti.

Nav zināms, kāpēc dzīvniekam bija tik daudz liekā svara, taču, pēc Mārtinas domām, vainojams varētu būt kalorijām bagāts uzturs un fizisku aktivitāšu trūkums.

Pieauguši kaķi parasti sver no septiņām līdz 12 mārciņām (no 3,2 līdz 5,5 kilogramiem).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu