Video: «Spaisa» tirgotājai – pusmūža sievietei – draud bargs sods (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz trešdienu, stājoties spēkā Krimināllikuma grozījumiem, kas būtiski ierobežo «spaisa» tirdzniecību, policija Rīgā veica plašus reidus. Vienā no «spaisa» tirgotavām rūpala arvien tika turpināta, tādēļ policija tajā veica kontrolpirkumu un pēc tam arī kratīšanu.

Latvijas Televīzija vēsta, ka policija trešdienas naktī apsekoja visus Rīgā esošos «spaisa» veikaliņus. 50 no tiem uzreiz pēc pusnakts jau bija slēgti. Savukārt 51. – kādā tirdzniecības vietā Bolderājā – «bizness» turpinājās.

Ap plkst.4 no rīta «spaisa» bodīte Krimināllikuma izmaiņas ignorēja un turpināja darboties. Policija tajā veica kontorlpirkumu, iegūtās vielas nosūtīja ekspertīzēm, kas atklāja, ka šīs vielas jau ir iekļautas aizliegto sarakstā. Līdz ar to ir ierosināts kriminālprocess.

Vispirms uz notikuma vietu tika izsaukts policijas speciālo uzdevumu bataljons, lai uzlauztu veikaliņa dzelzs durvis. Tomēr tas nebija nepieciešams, jo pārdevēja – kāda pusmūža kundze – likumsargus veikalā ielaida pati. Klientu plūsma neapstājās arī, kamēr notika kratīšana.

Pārdevēja tikmēr policistiem uzrādīja dažus «spaisa» iepakojumus, bet, pārmeklējot veikala telpas, tādu uzgāja vēl aptuveni divreiz vairāk. Kopumā likumsargu ķēriens nebija lielāks nekā ierasts – aptuveni 30 iepakojumi. Tomēr veikala telpās izdevās atrast arī gana iespaidīgu skaidras naudas apjomu, kas varētu liecināt, ka tirdzniecība šeit notikusi ļoti aktīvi.

Šoreiz pieķertajai pārdevējai nāksies atbildēt barga likuma priekšā. Ierastā administratīvā naudas soda vietā tagad viņu var sodīt ar līdz pat diviem gadiem cietumā.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu