Videočats «Chatroulette» sācis cīņu ar apmeklētāju izvirtību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/SIPA

Videočats «Chatroulette» sācis cīņu ar izvirtību, savā vēstījumā, kurš publicēts šajā interneta vietnē, paziņojis šī servisa dibinātājs Andrejs Ternovskijs.

Servisa speciālisti jau bloķējuši vairāku tūkstošu iespējamo pārkāpēju piekļuvi videočatam. Bez tam, tikušas pierakstītas viņu IP adreses, kā arī saglabāti skrīnšoti, kuros redzama viņu nepiedienīgā uzvedība. Ternovskijs precizēja, ka šāda uzvedība ir ASV likumu, kā arī ANO normu pārkāpums.

Ternovskijs arī paziņoja par sadarbības ar kārtību sargājošajām iestādēm uzsākšanu un gatavību padalīties ar tām ar informāciju par iespējamām izvirtībām.

«Chatroulette» tika palaists 2009. gada novembrī. Šis serviss, dažu mēnešu laikā iekaroja lielu popularitāti ASV un ieinteresēja potenciālos investorus. Tajā skaitā, kā paziņoja Ternovskijs, ar viņu sazinājušies DST fonda pārstāvji.

Šis videočats ļauj lietotājiem, iepriekš nereģistrējoties, sazināties ar citiem domubiedriem. Lietotājiem ir tikai jāpievieno datoram veb kamera. «Chatroulette» izceļas ar iespēju pārslēgties pie cita lietotāja nospiežot tikai vienu podziņu un anonimitāti.

Tā rezultātā, kļuvuši bieži lietotāju nepiedienīgas uzvedības gadījumi, tajā skaitā ekshibicionisms. Jūnija vidū Ternovskijs pastāstīja, ka izstrādā mehānismu cīņai ar šādiem gadījumiem.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu