Vidusskolu absolventi VISC šogad iesnieguši par 101 apelāciju vairāk nekā pērn

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts izglītības satura centrs (VISC) šogad saņēmis 420 apelācijas no 318 vidusskolu absolventiem, kas ir par 101 apelāciju vairāk nekā pērn, aģentūru LETA informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža. 

Šogad VISC saņēmis vienu apelāciju arī no pamatskolas beidzēja.

Pašlaik VISC darbinieki ir izskatījuši 301 apelāciju un vērtējumu mainījuši 16% iesniegto apelāciju. Gala dati par to, cik lielam skaitam absolventu mainīts vērtējums no visām apelācijām, būs zināmi 20.augustā.

Visvairāk apelāciju saņemts tajos priekšmetos, kuros eksāmens jākārto obligāti: latviešu valodu, angļu valodu un matemātiku. No izvēles centralizētajiem eksāmeniem visvairāk apelāciju ir par bioloģijas eksāmenu.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad apelāciju skaits ir palielinājies par 101 apelāciju.

Kā ziņots, šogad vispārējās vidējās izglītības ieguvējiem VISC izsniedza 27 383 centralizēto eksāmenu sertifikātus.

Pērn VISC saņēma 319 apelācijas par centralizēto eksāmenu vērtējumiem, ko bija iesniegušas 258 personas. 22% no kopējā apelāciju skaita ir mainīts vērtējums, tajā skaitā 10% - eksāmenā saņemtais līmenis.

Savukārt 2009./2010.mācību gadā VISC saņēma 348 apelācijas no 198 personām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu