Viedoklis: Pareizticība ir bumba zem Latvijas valsts (235)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Pareizticīgie, kuru Latvijā ir 350 tūkstoši cilvēku, tā ir «piektā kolonna», – uzskata antipadomnieks ar lielu pieredzi, Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsnieks Jānis Rožkalns. Viedoklis publicēts [s:45198]

«Viņi aktīvi aģitēja par krievu valodu referenduma laikā [18.februārī]. Pat Kristīgajā akadēmijā Jūrmalā ir pareizticīgo vervēšanas centrs. Latvieši tiek atvilināti no citām baznīcām uz pareizticību. Latvijas pareizticīgā baznīca ir apvienības «Saskaņas Centrs» garīgais pamats», - Rožkalns paziņoja ar nacionālistiskiem uzskatiem slavenajai latviešu avīzei «DDD», kuru publicē skandalozi pazīstamais Aivars Garda, ziņo šodien, 17.jūlijā, IA «Regnum» korespondents.

«Tā ir traģēdija, ka latvieši pamet savas nacionālās baznīcas un pāriet mūsu bīstamākā kaimiņa ticībā. Droši var apgalvot, ka tā ir vēl viena bumba, kas tika ielikta valsts pamatā», - paziņoja Rožkalns.

«Mums nav politiskās varas, mums nekā nav, latvieši šodien ir sašķelta tauta. Šobrīd mēs nevaram savākt 20 latviešus konkrētā nacionālā mērķa vārdā, lai viņi kopā kaut dažus mēnešus varētu konstruktīvi strādāt. Pēc pāris tikšanās jau sākas dažāda veida domstarpības – politiskās, garīgās, ekonomiskās, vēsturiskas u.tt.», - teica aktīvists.

«Pastāv aksioma – kam pieder ekonomiskā vara, tas kontrolē politisko procesu. Daudzi latvieši ir noslēguši laulības ar krieviem. Krieviem pieder mūsu ekonomikas lielākā daļa, daudz īpašumu un plaša teritorija. Pareizticīgo baznīcā ir daudz latviešu», - apgalvo Rožkalns.

Pēc viņa vārdiem, tādi paši procesi notiek arī lielākās valstīs – Vācijā, Spānijā vai Itālijā, taču sakarā ar to, ka Latvija ir daudz mazāka valsts, tai šie procesi ir bīstamāki: «Es neredzu iespēju apturēt šo procesu. Brīžiem šķiet, ka mēs esam kā kucēni, kas rej uz karavānu, bet nespēj mainīt tā virzienu. Mums jāpiespiež «karavāna» mainīt maršrutu, taču tas nav iespējams bez plaša tautas atbalsta».

Komentāri (235)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu