Vienojas dibināt Visaginas AES projekta kompāniju un starpvaldību darba grupu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Baltijas Ministru padomes sanāksmē Lietuvas galvaspilsētā panākta vienošanās dibināt Visaginas atomelektrostacijas (AES) projekta kompāniju un starpvaldību darba grupu, ceturtdien preses konferencē paziņojis Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus.

Lietuvas, Latvijas un Igaunijas premjeri Andrjus Kubiļus, Valdis Dombrovskis un Andruss Ansips Viļņā parakstījuši memorandu par turpmāko darbību AES projekta attīstīšanā.

«Panākta vienošanās pēc referenduma dibināt kopīgu projekta kompāniju, bet līdz tam laikam risināt atklātos jautājumus, kuri vēl tiek diskutēti un saskaņoti. Starp kompānijām norisinās intensīvas sarunas. (..) Vienojāmies izveidot arī kopīgu starpvaldību darba grupu, kas palīdzētu koncentrēt šim projektam nepieciešamo atbalstu un koordinētu aktuālo jautājumu risināšanu,» norādījis Kubiļus.

«Visaginas AES projekts virzās uz priekšu,» viņš sacījis, piebilzdams, ka sarunas par šobrīd vēl neatrisinātajiem jautājumiem būtu jāpabeidz pēc iespējas ātrāk.

Dombrovskis savukārt uzsvēris, ka Latvija ir ieinteresēta piedalīties projektā.

Igaunijas valdības vadītājs apliecinājis, ka lēmums celt Visaginas atomelektrostaciju ir politiski svarīgs visam reģionam un viņa valsts ir apņēmusies tajā iesaistīties.

«Mēs gribam diversificēt enerģijas piegādes avotus, tādēļ vēlamies piedalīties,» norādījis Ansips.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu