Vienojas par Lielbritānijā dzīvojošo latviešu tiesisko aizsardzību (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ar mērķi uzlabot izceļojošo Latvijas pilsoņu tiesisko izpratni par Lielbritāniju, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB-LNNK) un Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lielbritānijā Eduards Stiprais, kā arī Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Endrjū Soupers vienojās par turpmāku sadarbību pilsoņu juridiskā un tiesiskā informēšanā.

Kā aģentūrai LETA norādīja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone, Tieslietu ministrija (TM) savā darbībā arvien biežāk saskaras ar gadījumiem, kad nākas sazināties ar ārvalstu sociālajiem un tiesībsargājošajiem dienestiem par jautājumiem, kas skar Latvijas pilsoņu tiesiskās attiecības ārvalstīs.

«Jāatzīst, ka daudzus mūsu pilsoņus piemeklē līdzīga rakstura problēmas: dažādas sociāla rakstura grūtības, bērnu tiesību jautājumi, kas rodas, gan izjūkot ģimenēm, gan bērniem dzimstot ārpuslaulību attiecībās un vecākiem nepietiekami rūpējoties par saviem bērniem, nepietiekamas valodas zināšanas, grūtības integrēties sabiedrībā, darba un finansiālas grūtības, visbeidzot - tiesiskās izpratnes trūkums, kas nereti noved pie nopietnām nepatikšanām,» skaidroja Bordāns.

Bordāns vērsās pie Stiprā, uzsverot vēstniecības nozīmīgo lomu pilsoņu tiesiskās aizsardzības nodrošināšanas jomā. Tieslietu ministrs un Stiprais vienojās par ministrijas un vēstniecības sadarbības stiprināšanu.

Savukārt piektdien, 23.novembrī, ministrs klātienē tikās ar Apvienotās Karalistes vēstnieku Souperu, apspriežot nepieciešamību uzlabot gan nepieciešamo Latvijas pilsoņu tiesisko izpratni par Lielbritāniju, gan palielināt Lielbritānijas sabiedrības zināšanas par Latviju.

Soupers atzina par svarīgu Latvijas pilsoņu tiesiskās aizsardzības jautājumu demogrāfijas un reemigrācijas politikas kontekstā. Vēstnieks atbalstīja Bordāna iniciatīvu un uzsvēra, ka Lielbritānijā dzīvojošo bērnu tiesību aizsardzības jautājums ir būtisks, kā arī izteica atbalstu attīstīt sadarbību, lai spētu veiksmīgāk risināt problemātiskus jautājumus un veicinātu izpratni par tiem starpvalstu līmenī.

«Latvijas valstij ir jāiestājas par katru savu pilsoni, īpaši, ja viņi ir nokļuvuši sarežģītā situācijā, atrodoties ārvalstīs. Stiprie ar savām problēmām paši tiks galā, taču vājākiem un nelaimē nokļuvušiem pilsoņiem mums jāpalīdz visiem kopā - valstij,» savu nostāju pauda Bordāns. Ministrs uzsvēra, - lai arī no Latvijas uz Lielbritāniju pēdējos gados ir pārcēlušies daudzi valsts pilsoņi, Latvijai ir pienākums rūpēties par ikvienu no viņiem, kamēr viņi jūt piederību Latvijas kultūras telpai.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu