«Vienotība»: Nodokļu samazināšana ierobežos cenu pieaugumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Finanšu ministrijas (FM) izstrādātais, koalīcijas partiju, sociālo partneru un Latvijas Pašvaldību savienības atzinīgi vērtētais nodokļu samazināšanas plāns ierobežos cenu pieaugumu un veicinās vietējo ražotāju konkurētspēju, norāda partijas «Vienotība» valde, paužot atbalstu FM iniciatīvai.

Konkurējot par investīciju piesaisti, ir ļoti nozīmīgi, lai konkurētspējīga būtu arī valsts nodokļu sistēma, norāda partijā.

«Mazinot pasaules cenu kāpuma izraisīto inflācijas spiedienu, lielākie ieguvēji būs iedzīvotāji ar zemākiem ienākumiem. Pozitīva ietekme paredzama arī uz valsts un pašvaldību budžetiem. Taču tikai solidāras atbildības gadījumā pasākumam būs gaidītā ietekme,» uzsver Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Izšķiroties par PVN likmes samazināšanu, obligāts priekšnosacījums ir pretimnākšana no ražotāju un tirgotāju puses, lai nodokļa samazināšana būtu reāli jūtama preču cenās veikalu plauktos, norāda Dombrovskis. «Šajā ziņā sagaidām godprātīgu rīcību no uzņēmēju puses,» uzsver premjers.

Lai to veicinātu FM īstenos arī virkni citu aktivitāšu, piemēram, visiem pieejamu cenu monitoringu, kas ļaus sekot līdzi cenu izmaiņām jebkurām plaša patēriņa precēm.

Arī iecerētās darbaspēka nodokļu reformas mērķis ir Baltijas valstu konkurencē par investīcijām un darba vietām nodrošināt Igaunijai un Lietuvai izmaksu ziņā līdzvērtīgus darba nodokļus. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes pazemināšana ļaus samazināt nabadzības un strukturālā bezdarba riskus, optimizējot nodokļu likmes un atvieglojumus, kā arī mazināt ēnu ekonomiku un motivāciju izvairīties no nodokļu nomaksas, samazinot darbaspēka nodokļu kopējo slogu.

Latvijas ekonomika ir strauji augusi un šā gada nodokļu, tai skaitā PVN ieņēmumu rezultāti un prognozes šim un turpmākajiem gadiem, liecina, ka ieņēmumu plāns tiks pārpildīts. Tas ļauj valdībai īstenot ilgi gaidītos nodokļu samazināšanas pasākumus, uzsver partijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu