«Vienotības» publiski paustie vēstījumi «nelido» (72)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Partijai «Vienotība» uz nākamajām Saeimas vēlēšanām ir jādomā par jauniem saukļiem un idejām, ko pasniegt sabiedrībai, jo līdz šim paustie vēstījumi «nelido», uzskata politikas eksperte Žaneta Ozoliņa.

Partijai patlaban būtu jākoncentrējas uz divu lielu uzdevumu īstenošanu. Pirmais būtu pašas «Vienotības» konsolidēšanās, lai izstrādātu politisko programmu Saeimas vēlēšanām, izstrādātu reklāmas kampaņu, lai sabiedrību informētu par labajiem darbiem.

«Patlaban «Vienotība» izskatās nedaudz pretrunu plosīta. Īpaši pēc Rīgas domes vēlēšanām, kur ar grūtībām var saprast, ko partija gribēja panākt un kāpēc tā rīkojās,» sarunā ar aģentūru LETA sacīja politoloģe. Savukārt otrs uzdevums ir saistīts ar partijas un tās līderu spēju prezentēt Latvijas nākotnes redzējumu, kas būtu sakņots praktiskos soļos, rīcībās, kas spētu konsolidēt un pārliecināt sabiedrību, ka ir vērts balsot par šo politisko spēku.

Pēc Ozoliņas domām, gan premjerministram, gan arī viņa pārstāvētajai partijai būtu jāpadomā par jauniem vēstījumiem, ar kuriem startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās, un šiem vēstījumiem ir jābūt tādiem, kas vieno sabiedrību. Taču šīs vienojošās idejas nav nedz Nacionālais attīstības plāns vai stratēģija «Latvija 2030», vai kas cits. Tāpat sabiedrību īpaši neinteresē mērķis sasniegt kādus Eiropas Savienības vidējos rādītājus, kas lielai daļai neko īpaši neizsaka un nenozīmē. Latvijas iedzīvotājus vairāk interesē tas, kāda būs ekonomiskā un politiskā situācija valstī tuvākajā nākotnē un arī nākotnē, kas skars bērnus un mazbērnus. «Mēs varam ņemt, kādu dokumentu mēs gribam, bet tie nav tie temati, idejas, kas sabiedrību varētu vienot,» uzskata Ozoliņa.

Viņa minēja, ka Latvijā jau labu laiku atpakaļ tika izvirzīta ideja par dzīves kvalitātes paaugstināšanu un šis sauklis apvienotu gan eiro ieviešanu, gan Eiropas Savienības vidējos rādītājus, gan arī tajā varētu iekļaut Nacionālo attīstības plānu un citus stratēģiskos dokumentus. «Tomēr tas būtu tāds, kas katram cilvēkam ir daudz tuvāks - ka mēs gribam dzīvot kvalitatīvā vidē, strādāt kvalitatīvu darbu, gribam saņemt kvalitatīvu izglītību,» viņa noteica.

Patlaban veiksmīgāk ar šādu sabiedrību vienojošu saukļu izplatīšanu sokas opozīcijas partijām. Kā piemēru viņa minēja politisko apvienību «Saskaņas centrs» un tās veiksmīgo startu Rīgas domes vēlēšanās, paužot sociāldemokrātiskas idejas. Viņasprāt, šis politiskais spēks ir monopolizējis sociālās jomas idejas un veiksmīgi ar tām piesaista sabiedrības uzmanību un atbalstu.

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu