«Vienotības» Rīgas mēra kandidāte būs Ēlerte (319)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas «Vienotība» saraksta līdere Rīgas domes (RD) vēlēšanās būs Sarmīte Ēlerte. Tā pirmdien nolēma partijas valde.

«Rīgas attīstības un rīdzinieku labklājības potenciāls slēpjas mūsu spējā vienoties, neļaut sašķelt sabiedrību un sadalīt Latviju, bet, apvienojot spēkus, nodrošināt darbu, drošību un attīstību visiem Rīgas iedzīvotājiem. Nacionāla, moderna un tiesiski pārvaldīta Rīga ir «Vienotības» komandas un tās līderes - Sarmītes Ēlertes piedāvājums rīdziniekiem,» norāda partijas valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

««Vienotība» RD vēlēšanās piedalīsies ar spēcīgu komandu, kura jāvada personībai, ko sabiedrībā pazīst un ciena. Sarmīte Ēlerte divdesmit piecos sabiedriskā, politiskā un mediju darba gados ir sevi pierādījusi kā principiālu un spēcīgu vadītāju. Mums vajadzīgs Rīgas vadītājs, kas Latvijas galvaspilsētu attīsta kā modernu, eiropeisku metropoli un vienlaikus nostiprina Rīgā valsts identitāti un latviešu valodu,» norāda Ministru Prezidents Valdis Dombrovskis (V).

«Rīga ir mūsu valsts galvaspilsēta - tai jābūt vienotai un saliedētai ar visu Latviju. Kreisie populisti pretnostata Rīgu Latvijai un šķeļ sabiedrību. Mums jāatdod Rīga Latvijai, jāapvieno nacionālās valdības un RD spēki visas Latvijas attīstībai,» partijas mērķus RD vēlēšanās definē Ēlerte.

«Rīgai ir milzīgs potenciāls. Tai jākļūst par spožu Ziemeļeiropas centru, kura izaugsme balstās izglītībā, jaunradē un gudrā ražošanā,» pauž saraksta līdere.

LETA atgādina, ka Ēlerte no 1992.gada līdz 2008.gadam bija laikraksta «Diena» galvenā redaktore. 2010.gadā viņa tika ievēlēta 10.Saeimā no partiju apvienības «Vienotība» saraksta un kļuva par kultūras ministri. Ēlerte kandidēja arī 11.Saeimas vēlēšanās, taču parlamentā netika ievēlēta. Patlaban Ēlerte ir Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) ārštata padomniece nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas jautājumos.

Kā ziņots, Rīgas domes vēlēšanās «Vienotības» sarakstā varētu kandidēt arī bijušais kultūras ministrs Ints Dālderis un bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja «Vienotības» ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Komentāri (319)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu