Viens Lietuvas un divi Krievijas biatlonisti pieķerti dopinga lietošanā (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vienam Lietuvas un diviem Krievijas biatlonistiem, kuru vārdi pagaidām netiek atklāti, konstatētas pozitīvas dopinga analīzes, vēsta Norvēģijas izdevums NTB.

Pozitīvas analīzes viņiem pagājušā gada beigās un šī gada sākumā konstatētas Pasaules kausa sacensībās Ansī un Oberhofā. Līdz B provju rezultātu pārbaudīšanai sportistu vārdi un dzimumi netiek atklāti, bet viņi līdz apstākļu noskaidrošanai atstādināti no dalības sacensībās.

Krievijas mediji jau paguvuši noskaidrot, kuri sportisti no viņu valsts pieķerti dopinga lietošanā - tās ir Irina Stariha un Jekaterina Jurjeva, kura 2008. gadā tika kronēta par pasaules čempioni 15 kilometru individuālajā distancē.

Stariha tika uzskatīta par talantīgu biatlonisti iepriekšējā desmitgadē, taču pirms debijas Pasaules kausa sacensībās pērn viņa četrus gadu nebija piedalījusies augsta līmeņa sacensībās. Šosezon Stariha uzvarējusi divās individuālajās sacensībās, kā reizi bijusi labākā stafetē, kas Pasaules kausa kopvērtējumā dod augsto, sesto, vietu.

Savukārt 30 gadus vecā Jurjeva netika izvēlēta dalībai Soču olimpiskajās spēlēs, lai gan pēdējā laikā ir uzrādījusi labus rezultātus. Zīmīgi, ka 2009. gadā viņai jau tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija par aizliegtās vielas eritropoetīna jeb EPO lietošanu, tāpēc biatlonistei nācās izlaist 2010. gada Vankūveras olimpiskās spēles.

Pēdējo gadu laikā biatlona pasaulē ir pieķerti vairāki dopinga lietotāji, un Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) jau pavēstījusi, ka pēdējā laikā organizācija veic vairāk pārbaužu nekā nepieciešams un ka tai ir laba antidopinga programma, ko apstiprinājusi Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA).

Tikmēr Lietuvas Biatlona federācija jau paziņojusi, ka šādi jaunumi neietekmēs sportistu gatavošanos olimpiskajām spēlēm. Lietuvu Sočos plāno pārstāvēt Diāna Rasimovičūte un Toms Kaukēns, un neviens no viņiem neesot vainīgo vidū.

Lietuvas izlases treneru kolektīvā pašlaik strādā arī Latvijas speciālisti Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu