Viens no NA priekšvēlēšanu programmas pamatvirzieniem būs ģimene (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) savā priekšvēlēšanu programmā izvirzījusi piecus galvenos pamatvirzienus un viens no tiem ir ģimene, šodien mediju pārstāvjiem atklāja VL-TB/LNNK Rīgas mēra amata kandidāte Baiba Broka.

Tāpat viņa minēja, ka Rīgā nacionālās apvienības pamatvirzieni būs nacionālā identitāte, kultūra un valoda, saimnieciskie jautājumi, pilsētplānošana un attīstība, kā arī Rīga kā videi draudzīga, «zaļa» pilsēta.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš kā Rīgas domes iespējamos deputātu kandidātus nosauca vairākas personas, kuru vidū bija Ingus Kļaviņš, Dainis Locis, Ģirts Lapiņš, Druvis Kleins un Ieva Brante. Bērziņš norādīja, ka valde vēl nav apstiprinājusi šīs personas kā deputātu amata kandidātus. Viņš arī norādīja, ka tie nav visi iespējamie kandidāti un esot nosaucis tikai dažus.

Partijas pārstāvji minēja, ka priekšvēlēšanu programma vēl nav pilnībā izstrādāta un ikviens rīdzinieks varēs izteikt par to viedokli.

Broka klāstīja, ka partijai svarīgi demogrāfijas jautājumus, ģimenes jautājumus izvirzīt kā prioritāti Rīgā. Viņa minēja vairākus priekšlikumus, tostarp hipotekārās kreditēšanas atjaunošanu un atbalstu ģimenēm pirmā mājokļa iegādē, atrisināt problēmas ar bērnudārziem un to pieejamību, kā vienu no risinājumiem minēja nodrošināt līdzfinansējumu privātajiem bērnudārziem. Tāpat arī iecerēts pilsētu padarīt ģimenei un bērniem draudzīgāku, kā arī nodrošināt interešu izglītību skolās.

Runājot par nacionālo identitāti, kultūru un valodu, Broka sacīja, ka patlaban Rīgā situācija ir pretrunā VL/TB-LNNK redzējumam. «Mēs redzam un saprotam, ka Rīgai ir jābūt galvenajam latviskās kultūras centram,» teica Broka. Tāpat viņa akcentēja, nacionālajai identitātei galvenais ir kultūras mantojuma un latviešu valodas aizsardzība. Viņa minēja, ka integrācijas jautājumā komunikācijai būtu jānotiek valsts valodā.

Pie saimnieciskajiem jautājumiem Broka minēja kapitālsabiedrības pārvaldības sakārtošanu un kā iespējamo risinājumu minēja strukturālos auditus. Tāpat partija plāno samazināt birokrātijas slogu uzņēmējiem Rīgas administrācijā.

Saistībā ar Rīgu kā «zaļu» un videi draudzīgu pilsētu tika minēta iecere par veloceliņu tīklu attīstību un videi draudzīgāku pilsētas transportu.

VL/TB-LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars atklāja, ka partijas valdes sēdē ar vienbalsīgu lēmumu Baiba Broka tika apstiprināta kā NA kandidāte Rīgas domes priekšsēdētāja amatam. Viņš norādīja, ka, izvēloties mēra amata kandidātu, partija izvērtējusi atbilstību četriem kritērijiem - kompetence un profesionalitāte, reputācija, ideoloģiskā saderība un pārliecība, ka kandidāts ir komandas cilvēks. Viņš minēja, ka ir izveidojusies liela pārliecība, ka Broka atbilst šiem visiem kritērijiem.

«Mēs nevēlamies taisīt šovu uz vēlēšanām. Bieži vien kandidāti tiek izvirzīti ķeksīša pēc, tiek izvirzītas populāras, atpazīstamas personas, kuras patiesībā nemaz negrasās, piemēram, vadīt Rīgas domi. Mēs Baibu esam izvirzījuši ar pilnu pārliecību un ticību, ka Baiba varētu būt labs Rīgas domes priekšsēdētājs,» teica Dzintars.

Otrs partijas līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš norādīja, ka atpazīstamība nav galvenais kritērijs. Bērziņš esot papētījis, kas līdz šim ir ieņēmis Rīgas domes priekšsēdētāja amatu un par Rīgas «galvu» nav bijusi sieviete. Viņš sacīja, ka «tas ir divkāršs izaicinājums virzīt Brokas kundzi Rīgas mēra amatam».

Jau vēstīts, ka nacionālā apvienība pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs ar atsevišķu sarakstu, jo pārējās partijas, ar kurām varētu apvienoties, ir ideoloģiski pārāk atšķirīgas, iepriekš sacīja Dzintars.

VL-TB/LNNK Rīgas pašvaldības priekšsēdētāja amata kandidāte Broka ir tieslietu ministra Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNK) padomniece un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes lektore.

Broka ir tiesību zinātņu maģistre un patlaban studē Latvijas Universitātes (LU) doktorantūrā. Patlaban Broka ir valsts akciju sabiedrības «Latvijas gaisa satiksme» valdes locekle, tieslietu ministra Bordāna padomniece Eiropas Savienības un civiltiesību, komerctiesību jautājumos un LU Juridiskās fakultātes lektore. Broka ir vairāku zinātnisku rakstu un pētījumu autore civiltiesību un komerctiesību jomā un viena no Privātās un publiskās partnerības likuma līdzautorēm.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu