Vietējie sinoptiķi prognozē, ka Jaunā gada pirmajās dienās varētu kļūt vēsāks (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: spacepleb, CC BY-SA 2.0

Ilgtermiņa prognozes šobrīd rāda, ka vēl līdz Vecgada dienai Latvijā pieturēsies silts un mitrs laiks, tomēr Jaunā gada pirmajās dienās varētu kļūt nedaudz vēsāks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Latvijas austrumos gaisa temperatūra šajā periodā pieturēsies -1...-3 grādu robežās visas diennakts garumā, bet Latvijas rietumos, izņemot jūras piekrasti, neliels sals ir gaidāms vien nakts stundās. Dienas laikā gaisa temperatūra atkal būs virs nulles.

Nepastāv varbūtība, ka nākamās nedēļas laikā varētu uzsnigt sniegs - plašas nokrišņu zonas šajā periodā atradīsies virs Eiropas rietumiem. Savukārt virs Krievijas atradīsies anticiklons, kas gādās par sausāku laiku Austrumeiropā, līdz ar to arī Latvijā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Jau ziņots, ka svētku dienas Latvijā aizvadītas siltas - vidējā diennakts gaisa temperatūra svārstījās no +5...+6 grādiem rietumos līdz +3...+4 grādiem austrumos. Tāpat šajās dienās atsevišķās novērojumu stacijās pārsniegti absolūti maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu