Vietējie sinoptiķi prognozē, kāds laiks gaidāms turpmākajās septiņās dienās (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wickenden, CC BY-NC-SA 2.0

Stiprais ziemeļrietumu vējš uz mūsu reģionu atkal atnesīs vēsākas gaisa masas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķu prognozes.

Sinoptiķi norāda - ja iepriekšējās divas naktis nekur Latvijā gaisa temperatūra zem 0 grādu atzīmes nepazeminājās, tad naktī uz sestdienu -2...-7 grādus stiprs sals gaidāms teritorijas lielākajā daļā, tikai Kurzemes piekrastē temperatūra pieturēsies ap 0...+2 grādiem. Nokrišņi nav gaidāmi, pierims arī brāzmainais vējš.

Sestdien dienā Kurzemi sasniegs nokrišņu zona, kas nesīs nelielu slapju sniegu un lietu, gaisa temperatūra valsts rietumos gaidāma 0...+2 grādi, bet Vidzemē un Latgalē pieturēsies neliels sals līdz 0...-3 grādiem.

Arī svētdien Latviju šķērsos nokrišņu zona, tā nesīs gan sniegu, gan arī slapju sniegu, bet rietumos pat lietu. Pastiprināsies arī dienvidu puses vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs 15-16 metrus sekundē (m/S). Gaisa temperatūra, salīdzinot ar sestdienu, būtiski nemainīsies.

Nākamajā darba nedēļā laika apstākļus Latvijā joprojām noteiks aktīvi Atlantijas cikloni, tādēļ galvenokārt pūtīs rietumu puses vēji, kas piekrastes rajonos bieži brāzmās sasniegs 15-18 m/s un aizvien uz mūsu reģionu nesīs siltas gaisa masas. Plašākas nokrišņu zonas Latviju šķērsos otrdien un piektdien, tās nesīs galvenokārt slapju sniegu un lietu. Jo arī gaisa temperatūra lielākoties pieturēsies virs 0 grādu atzīmes, vien nedēļas vidū, naktīs debesīm skaidrojoties, pazemināsies līdz 0...-3 grādiem.

Laika apstākļu prognozes vēl ilgākam laika periodam liecina, ka arī Ziemassvētku nedēļā stabilu ziemas laika apstākļu iestāšanās nav gaidāma: pastāv varbūtība, ka snigs un atkal Latviju pārklās sniega sega, tomēr arī tā nesaglabāsies ilgstoši. Nav gaidāms arī stabils vai stiprs sals.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu