Vīķe-Freiberga par savām dāvanām klusē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga nolēmusi nesniegt atbildes ne uz vienu viņai pagājušajās divās nedēļās uzdoto jautājumu par, iespējams, pretlikumīgi iegūtajiem [s:19466] un [s:19467], trešdien vēstī «Baltic Screen» publikācija laikrakstā «Neatkarīgā».

«Par cik šis jautājums ir nonācis tiesībsargājošajās iestādēs, lai šīs iestādes tad arī izskata šo lietu,» šādu eksprezidentes atbildi uz virkni uzdoto jautājumu aizvadītās nedēļas beigās nodeva viņas sekretāre Karīna Rāviņa-Vimba. Arī šī atbilde tika sniegta tikai pēc tam, kad Rāviņai-Vimbai tika atgādināts par Iesniegumu likumu, kas valsts algotām personām nosaka stingru atbilžu sniegšanas kārtību uz saņemtiem iesniegumiem, norāda «Baltic Screen».

Bijusī Valsts prezidente atsakās atbildēt pat uz jautājumu, vai gadījumā tieši viņas rīcībā arī pašlaik neatrodas gandrīz tūkstoš latu vērtais «Rado» markas rokaspulkstenis, kas oficiāli tika norakstīts dažas dienas pirms viņas pilnvaru beigām.

«Ja atrodas — tad kādā veidā tas nonācis viņas rīcībā, un vai viņa šo veidu uzskata par ētisku un likumīgu? Ja neatrodas — tad ar ko skaidrojama tieši šāda pulksteņa atrašanās uz viņas rokas vairākos šogad un pagājušā gada beigās notikušos pasākumos? Ja tas ir tas pats pulkstenis, tad kā V. Vīķe-Freiberga skaidro tā nēsāšanu, ja reiz šis pulkstenis tika norakstīts kā defektīvs, neatgriezeniski bojāts un ekspluatācijai nederīgs?» — arī uz šiem jautājumiem V. Vīķe-Freiberga pašlaik nevēloties atbildēt. Tāpat eksprezidente atsakās atbildēt uz līdzīgiem jautājumiem par vēl vienu viņai kā amatpersonai dāvinātu rokaspulksteni un gleznu, kuri pašlaik tāpat «pazuduši bez pēdām», teikts «Baltic Screen» publikācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu