Vilka atbrīvošanai no amata nav bijis pamata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) speciāli izveidota komisija, izvērtējot KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības vēstuli un biroja priekšnieka Normunda Vilnīša lēmumu par Alvja Vilka atbrīvošanu, atzina, ka tam nav bijis pietiekams pamats, aģentūru LETA informēja arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Ilze Dravniece.

Arodbiedrība, balstoties uz Vilka sniegtajiem materiāliem, izvērtēja lietas apstākļus un priekšnieka rīkojumu un konstatēja ļoti daudz materiālo un procesuālo tiesību normu pārkāpumu. Savu izvērtējumu arodbiedrība iesniedza Vilnīša atvaļinājuma laikā viņa amata pienākumu izpildītājai Jutai Strīķei, lūdzot izvērtēt rīkojumu izdošanas pamatojumu un pašas iestādes izdotu administratīvo aktu, skaidroja Dravniece.

Kā atzīmēja arodbiedrības priekšsēdētāja, Strīķe, izskatot arodbiedrības iesniegumu, lietas izvērtēšanai izveidoja komisiju, kura atzina, ka nav pietiekami pierādījumu Vilka vainai, par ko viņš tika sodīts ar atbrīvošanu no amata. Arodbiedrības un komisijas secinājumi tika nodoti Vilnītim izvērtēšanai, kurš var pieņemt lēmumu līdz Vilks vērsīsies tiesā.

LETA jau ziņoja, ka 13.maijā Vilnītis pēc disciplinārlietas materiālu izvērtēšanas ir lēmis par sava vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos Vilka atbrīvošanu no amata.

Disciplinārlieta tika ierosināta, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar «nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot vecākās nozares amatpersonas pienākumus PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta «Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja attīstība un nostiprināšana» īstenošanā». Uz izmeklēšanas laiku Vilks tika atstādināts no amata pienākumu pildīšanas.

Pēc visu disciplinārlietā minēto apstākļu noskaidrošanas komisija sagatavoja dienesta izmeklēšanas slēdzienu, kurā norādīti disciplinārlietā konstatētie fakti un lietas apstākļi, kā arī ierosinājumi par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai lietas izbeigšanu. Šis slēdziens tika nodots KNAB priekšniekam, kuram bija jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai par disciplinārlietas izbeigšanu. KNAB priekšnieks Vilnītis lēma sodīt Vilku, atbrīvojot viņu no amata.

Arodbiedrība pauda sašutumu par Vilka atbrīvošanu no amata bez saskaņojuma ar arodbiedrību. «Rīkojums par Vilka atbrīvošanu no amata pamatots ar nepatiesiem, nepierādītiem un klaji pretrunīgiem faktiem, kas balstīti uz Vilnīša personiskiem pieļāvumiem un nav pamatoti ar lietā konstatētiem faktiem un pierādījumiem, ignorējot kompetentu institūciju secinājumus un viedokļus,» īsi pēc Vilka atbrīvošanas norādīja arodbiedrība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu