Vilks aicina deputātus nesolīt neizdarāmas lietas (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) aicina Saeimas deputātus nesolīt par valsts budžeta līdzekļiem īstenot nepaveicamas lietas.

Ministrs šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā atzīmēja, ka ikdienā it sevišķi no Saeimas puses izskan pielaidīgāks dialogs ar dažādām sociālajām grupām un tiek ignorēta valdības deklarācijā paustā apņemšanās «turpināt īstenot atbildīgu un ilgtspējīgu valsts makroekonomisko politiku un, plānojot finanses, stingri ievērot Fiskālās disciplīnas likuma normas». Pēc Vilka domām, šī valdības deklarācijā paustā apņemšanās ir svarīga.

«Es pilnīgi saprotu, ka ir priekšvēlēšanu laiks un ir dažādas jomas. Bet, lūdzu, nevajag solīt tās lietas, kas nav izdarāmas,» deputātus aicināja finanšu ministrs.

Vilks skaidroja, ka Latvija šogad pirmo gadu atrodas eirozonā un citas valstis vērtēs, kā Latvija pirmajos gados uzvedīsies Eiropas vienotās valūtas zonā.

Finanšu ministrs arī uzsvēra, ka ir lieliski zināms, kāda būs Eiropas Komisijas reakcija pret valstīm, kas pārkāps fiskālo disciplīnu, proti, valstīm tiks apturēti Eiropas Savienības fondu līdzekļi.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V) aicināja nosaukt konkrētus piemērus un skaitļus, kad un par cik parlaments būtu bezatbildīgi palielinājis izdevumus. Reirs arī uzsvēra, ka Saeimā daudzi deputāti lepojas, ka nolemts atlikt elektroenerģijas tirgus liberalizāciju un iedzīvotājiem vēl vismaz deviņus mēnešus būs iespēja maksāt mazliet mazāk.

Savukārt finanšu ministrs paskaidroja, ka viņš runā par retoriku un tādām nozarēm kā labklājība, veselība, sports. Tuvāko mēnešu laikā parādīsies atšķirības, kā skatās Saeima un kā valdība, domā finanšu ministrs.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu