Vilks mainījis domas - tomēr gatavs turpināt darbu (117)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Vienotība» finanšu ministra amatam jaunajā valdībā tomēr virzīs Andri Vilku, vēstīja Latvijas Televīzijas ziņas, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju.

Vilks esot apliecinājis, ka turpinās aktīvi darboties partijā un kandidēs arī nākamajās Saeimas vēlēšanās, ziņoja televīzija.

Piedāvājumu turpināt darbu arī nākamajā valdībā Vilkam izteica premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma («Vienotība»).

To žurnālistiem piektdien apliecināja Vilks. Viņš piedāvājumam esot piekritis.

Vilks sacīja, ka Straujuma viņu esot uzrunājusi jau otrdien, uzreiz pēc valdības sēdes, un arī pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis esot pie viņa vērsies ar tādu pašu aicinājumu, bet izšķiršanās par to, pēc Vilka teiktā, notikusi tikai pēdējās diennakts laikā.

Viņš uzsvēra, ka finanšu ministra amatā ļoti svarīga ir pēctecība - it īpaši tagad, kad Latvija nesen iestājusies eiro zonā. «Visi gaida stabilitāti un pēctecību, un, ja tās nav, tad vienmēr rodās jautājumi,» teica Vilks.

Ministrs arī izteica vilšanos, ka Ministru kabinets pašreizējā sastāvā darbu vairs nevarēs turpināt, uzsverot, ka esošā valdība bija spēcīga un profesionāla un tā būtu labi strādājusi, ja tiktu veiktas izmaiņas tikai atsevišķos amatos. Viņš atzīmēja, ka biežas ministru maiņas nevar būt kā labs signāls arī vērotājiem no malas, tostarp ārvalstu investoriem, jo jebkuras izmaiņas rada nestabilitātes sajūtu. Šī iemesla dēļ Latvijai pēc eiro ieviešanas netiek tik strauji pacelti kredītreitingi, kā sākotnēji bija iecerēts, viņš piebilda.

Tāpat Vilks atklāja, ka aicinājumi turpināt būt par finanšu ministru saņemti no vairākām pusem - gan biznesa sektora pārstāvjiem, gan sabiedrības, vienlaikus atgādinot, ka pēdējās Saeimas vēlēšanās viņš saņēmis ļoti lielu vēlētāju atbalstu.

Iepriekš «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka partija ministru amatiem deleģēs tikai tos kandidātus, kuri piedalīsies nākamajās Saeimas vēlēšanās. Uz jautājumu, vai esošais finanšu ministrs Vilks paliks amatā arī nākamajā valdībā, viņa atbildēja izvairīgi, jo Vilks bija sacījis, ka vēlēšanās vairs nestartēs.

Esošais finanšu ministrs uzmanību piesaistījis ar ierakstiem sociālajos tīklos. Atskatoties uz paveikto amatā un, sākoties jaunās valdības veidošanās procesam, viņš rakstīja: «Vilks savu izdarījis, vilks var iet! Paldies profesionālākajam un godprātīgākajam Ministru kabinetam atjaunotajā Latvijā!». Bet vēl viens no ierakstiem bija - «Latvijā tagad dzīve ritēs pēc cita laika. Izkaltušā zemē sētie graudi 4 gados ir sazaļojuši, ražas novācēju ir saradies daudz. Sējēji var iet.»

Jau ziņots Valda Dombrovska («Vienotība») valdība demisionēja Zolitūdes traģēdijas dēļ.

Komentāri (117)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu