Vilks prognozē, ka sabiedrības atbalsts eiro drīzumā sasniegs 50% (446)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Īstenojot Finanšu ministrijas (FM) izstrādāto eiro ieviešanas komunikācijas plānu, sabiedrības atbalsts eiro ieviešanai divu mēnešu laikā sasniegs 50% vai tuvu tam, tiekoties ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvjiem, piektdien prognozēja finanšu ministrs Andris Vilks.

«Pēdējā laikā daudz tika diskutēts par mūsu komunikācijas plānu. Arī šodien [piektdien] it kā notika «varoņdarbs» – Vējonis [Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienības)] noplūdināja plānu, bet mums tajā nekādu noslēpumu nav. Tuvākajos mēnešos sabiedrībai tiks pasniegts ļoti daudz informācijas un argumentu, un katrs varēs pienācīgi izvērtēt savu viedokli. Prognozēju, ka divu mēnešu laikā sabiedrības atbalsts eiro ieviešanai varētu sasniegt 50% vai tuvu tam,» pastāstīja Vilks.

Viņš teica, ka Latvija ir viena no retajām valstīm, kurā šāda informēšanas kampaņa notiek pirms uzaicinājuma iestāties eiro zonā. «Tomēr pēc tā ir sabiedrības pieprasījums, tāpēc tas jādara. Ļoti uz to koncentrēsimies janvārī, februārī un martā un pēc tam varēsim vairāk pievērsties citiem eiro ieviešanas darbiem. Protams, daudz tehniskā darba jau ir izdarīts, bet arī daudz vēl ir palicis,» norādīja FM vadītājs.

LTRK valdes loceklis Andris Vanags atzina, ka Latvijai ir jāņem vērā Igaunijas pieredze un eiro ieviešana jāpasniedz kā liels lepnums. «Igauņi tieši tā to pasniedza – ka tagad mēs no Baltijas valstīm esam pirmie, kas ieviesīs eiro, un beidzot esam pie galda, kas lemj savu likteni, jo arī viņiem valūta bija piesaistīta eiro. Tātad, viņiem praktiski eiro jau bija, bet viņi nevarēja ietekmēt procesus ap to,» sacīja Vanags.

Finanšu ministrs piekrita Vanagam, norādot, ka Latvijas valūta pašlaik ir «eiro surogāts». «Mūs tāpat ietekmē tas, kas notiek ar eiro, jo esam tam piesaistīti, taču nevaram piedalīties sarunās. Padomājiet, pie galda katrai valstij ir viena balss, kas nozīmē, ka mums būtu tādi pati spēja ietekmēt eiro procesus kā Francijai vai Vācijai,» uzsvēra Vilks.

Latvija plāno eiro ieviest 2014.gada 1.janvārī.

Komentāri (446)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu