Vilks uzdod VID novērst problēmu ar parādnieku datu bāzi (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) ir uzdevis Valsts ieņēmumu dienestam (VID) tuvākajā laikā novērst problēmu ar nepamatotu iekļaušanu nodokļu parādnieku sarakstā.

Finanšu ministrijas pārstāve Lelde Kaunese informē, ka izveidojusies situācija ir skaidrojama ar apstākli, ka informācija par maksājumu līdz VID nenonāk vienlaicīgi ar maksājuma uzdevuma nosūtīšanas brīdi.

Ja maksājums tiek veikts pēdējā termiņa dienā un VID datu bāze tiek aktualizēta nākamajā dienā, tiek radīts maldinošs ieraksts par neveiktu maksājumu un izveidojušos parādu. Tādējādi kļūdainā informācija par faktiski neesošiem nodokļu parādiem VID datu bāzē tika iekļauta tehnisku nepilnību rezultātā.

Kā ziņots, VID veidotajā nodokļu parādnieku datubāzē atrodas mazumtirdzniecības veikalu tīkls «Maxima Latvija» un «Rimi Latvia». «Maxima Latvija» pārstāvis Ivars Andiņš norādīja, ka uzņēmums minēto sarakstu tā pašreizējā izpildījumā vērtē negatīvi, jo tas ir maldinošs, vēstīja LETA.

Savukārt «Rimi Latvia» pārstāve Laura Podskočija teica, ka uzņēmums ir nepatīkami pārsteigts par šādu notikumu pavērsienu, kad iespējamas kļūdas dēļ VID sistēmā uzņēmuma «Rimi Latvia» vārds minēts parādnieku vidū, jo tas patlaban ļoti kaitē uzņēmuma tēlam.

Kā liecina ieraksts VID nodokļu parādnieku sadaļā, «Rimi Latvia» nodokļu parāds ir 10 531 lats, bet «Maxima Latvija» - 3566,33 lati.

Kā ziņots, vairāki biznesa portāla «Nozare.lv» aptaujātie uzņēmēji atzina, ka VID noteiktais nodokļu parādu slieksnis 100 latu apmērā ir pārāk zems un būtu jāvērtē tā paaugstināšanas iespēja, turklāt patlaban trūkst informācijas par tā izveidošanas argumentāciju.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu parādnieku datubāzē 1.aprīlī bija pieejama informācija par 53 594 nodokļu parādniekiem - uzņēmumiem -, kam nodokļu parāds ir virs 100 latiem. Bet saskaņā ar «Firmas.lv» un «Latvijas Tālruņa» datiem Latvijā patlaban ir aptuveni 55 000 aktīvu uzņēmumu, kas veic komercdarbību.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu