Villašs-Boašs apstiprināts par «Chelsea» galveno treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Anglijas premjerlīgas kluba Londonas «Chelsea» jauno galveno treneri šodien oficiāli apstiprināts UEFA Eiropas līgas uzvarētāju Portugāles komandas «FC Porto» nu jau bijušai vadītājs Andrē Villašs-Boašs.

33 gadus vecais speciālists noslēdzis līgumu uz trīs gadiem, tādejādi kļūstot par visu laiku jaunāko premjerlīgas komandas galveno treneri.

«Chelsea» kluba puse portugāli nodēvējusi par pārliecinoši labāko kandidātu uz posteni, izceļot, ka viņš ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes treneriem visā pasaulē.

Kā ziņots, Londonas klubs maija beigās no komandas treneru korpusa galvgaļa padzina itāliešu speciālistu Karlo Ančeloti.

«Chelsea» par Portugāles speciālistu «FC Porto» klubam esot samaksājuši izpirkuma naudu 15 miljonu eiro (10,5 miljonu latu) apmērā.

Jau vēstīts, ka Villašs-Boašs otrdien «FC Porto» vadībai iesniedza atlūgumu, bet jau trešdien par viņa aizstājēju kļuva Vitors Pereira.

Portugālim kļūstot par «Chelsea» galveno treneri, Londonas komanda no «FC Porto» varētu iegādāties arī kolumbiešu uzbrukuma zvaigzni Falkao. Tāpat «Sky Sports» ziņo, ka uz Londonas komandu pārcelties varētu arī Žoau Moutinju.

Villašs-Boašs aizvadītajā sezonā «FC Porto» komandai palīdzēja triumfēt UEFA Eiropas līgā, Portugāles čempionātā un Portugāles kausa izcīņā. Tāpat, uzvarot Eiropas līgā, viņš 33 gadu un 213 dienu vecumā kļuva par jaunāko treneri, kas to spējis izdarīt.

Trīs trofejas vienā sezonā «FC Porto» pēdējo reizi izcīnīja 2003. gadā, kad to vēl vadīja tagadējais Spānijas komandas Madrides «Real» galvenais treneris Žozē Mourinju. Zīmīgi, ka pēc tam viņš kļuva tieši par «Chelsea» galveno treneri.

«Chelsea» aizvadītās sezonas premjerlīgas čempionāta kopvērtējumā ar 71 punktu 38 spēlēs ieņēma otro vietu, par deviņiem punktiem atpaliekot no čempioniem «Manchester United».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu