Vilnītis: Bērziņa demisijas patiesais iemesls ir pašvaldību vēlēšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) demisija un Nacionālās apvienības pārstāvju izteikumi un rīcība liecina par to, ka viņi gatavojas pašvaldību vēlēšanām Rīgā, «Rietumu Radio» sacīja RP valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vilnītis (RP).

«Pieņemu, ka Gaidis Bērziņš būs Nacionālās apvienības Rīgas mēra kandidāts pašvaldību vēlēšanās. Ja tā notiks, tad tas daudz ko izskaidrotu,» uzskata Vilnītis, netieši norādot, ka tas ir īstais Bērziņa demisijas iemesls.

Runājot par RP stratēģiju, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām, Vilnītis atzina, ka viņa pārstāvētajai partijai ir bijušas pārrunas ar «Vienotību», taču nav pieņemts lēmums, ka abas partijas vēlēšanās startēs kopā. «Esam vienojušies, ka mums ir līdzīgas partiju programmas darbam pašvaldībās,» sacīja RP pārstāvis, pieļaujot, ka abas partijas varētu veidot arī kopējus sarakstus, taču lēmums par to, visticamāk, tikšot pieņemts rudenī vai ziemā. Abas partijas arī esot izstrādājušas kopīgu memorandu, ko tuvākajā laikā plānots parakstīt.

«Mums ļoti svarīgs ir RP reģionālo nodaļu redzējums, jo, piemēram, situācija Liepājā un Daugavpilī atšķiras kā diena pret nakti,» sacīja Vilnītis. Viņš uzsvēra, ka RP respektēs reģionālo nodaļu viedokļus par labāko stratēģiju pirms pašvaldību vēlēšanām - veidot atsevišķu RP sarakstu, startēt kopā ar «Vienotību» vai kādu no reģionālajām partijām.

Jautāts par situāciju Liepājā, Vilnītis atzina, ka «Liepājas nodaļā ir daudz gudru un izglītotu cilvēku, kuri vēlētos veidot komandu un startēt vēlēšanās». Savukārt Ventspilī situācija esot sarežģītāka, un tur pirms pašvaldību vēlēšanām, kā pieļāva Vilnītis, tiks veidota vairāku partiju apvienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu