Vilnītis pieņēmis lēmumu disciplinārlietā pret Vilku; lēmuma saturu neatklāj

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis ir pieņēmis lēmumu disciplinārlietā pret vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos Alvi Vilku, tomēr lēmuma saturu KNAB neatklāj, aģentūru LETA informē biroja preses pārstāve Ieva Karlsberga.

Tā kā disciplinārlieta tik ierosināta par Vilka rīcības atbilstību Nacionālās drošības padomes nolemtajam, kas ir ierobežotas pieejamības informācija, par lēmuma saturu KNAB sīkāku informāciju nesniedz.

Vilks aģentūrai LETA stāstīja, ka lēmumu nav saņēmis un par tā saturu nav informēts.

KNAB priekšnieka lēmumu likumā noteiktā kārtībā mēneša laikā ir iespējams pārsūdzēt tiesā.

Jau ziņots, ka KNAB Disciplinārlietu izmeklēšanas komisija 15.aprīlī pabeidza disciplinārlietas izmeklēšanu un nodeva slēdzienu Vilnītim, kuram, pamatojoties uz to, desmit dienu laikā bija jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai par disciplinārlietas izbeigšanu.

Pēc visu disciplinārlietā esošo apstākļu noskaidrošanas komisija sagatavoja dienesta izmeklēšanas slēdzienu, kurā norādīja disciplinārlietā konstatētos faktus un lietas apstākļus, kā arī ierosinājumus par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai lietas izbeigšanu. Atbilstoši KNAB Disciplinārlietas ierosināšanas, izskatīšanas un disciplinārsoda piemērošanas kārtībai KNAB priekšnieka izveidotā disciplinārlietas izmeklēšanas komisija izvērtēja, vai ir veikta prettiesiska rīcība, vai darbinieks ir vainīgs tās veikšanā, darbinieka vainas formu, atbildību mīkstinošus vai pastiprinošus apstākļus un citus ar lietu saistītus apstākļus.

Dienesta pārbaude pret Vilku tika sākta pēc viņa intervijas ziņu aģentūrai LETA. Biroja priekšnieks Normunds Vilnītis pat bija uzdevis pārmeklēt Vilka darba kabinetu, lai atrastu diktofonu ar intervijas ierakstu, aģentūrai LETA iepriekš stāstīja Vilks. Intervija notika pagājušā gada septembra vidū, kad Vilks dažas dienas Vilnīša prombūtnē pildīja arī biroja priekšnieka pienākumus.

Savukārt 25.novembrī pret Vilku tika sākta disciplinārlieta. Lietas izmeklēšanas termiņš, 24.janvāris, tika vairākkārt pagarināts, un tai bija jānoslēdzas 15.aprīlī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu