Nepieciešams:
Viltotais zaķis cūkgaļas <i>groziņā</i> (11)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
500 g cauraugušas cūkgaļas
400 g maltas liellopu gaļas
200 g šampinjonu
1 sīpols
1 daiviņa ķiploka
sāls
pipari
1 ola
eļļa
Pagatavošana:
Cauraugušu cūkgaļu sagriež ļoti plānās, garās šķēlēs. No šķēlēm «nopin» cepeša pamatu.
Sasmalcinātu sīpolu apcep eļļā, pieliek šampinjonus, apcep. Sāla un piparo.
Malto gaļu sajauc ar olu, sasmalcinātu ķiploku, sāli un pipariem. No maltās gaļas izveido garenu klaipiņu, vidū liekot sēnes.
Uz cūkgaļas paklājiņa vienas malas noliek maltās gaļas klaipiņu, ietin cūkgaļā. Ar savienojuma vietu uz leju izveidoto klaipiņu liek cepamtraukā. Cep 190 grādos 50 minūtes.