Vīnbergs: U-20 izlasē līderu vietas pagaidām ir vakantas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase pēc diviem zaudējumiem Eiropas čempionāta B divīzijā, kā arī nepatīkamajiem piedzīvojumiem ar apavu zādzību spēja saņemties un tomēr uzvarēt, izteicies komandas galvenais treneris Aivars Vīnbergs.

Kā ziņots, latvietes trešajā mačā šodien pieveica Lielbritānijas izlasi ar 67:51 (14:9, 18:15, 17:11, 18:16), izcīnot pirmo uzvaru turnīrā.

Svētdien no rīta basketbolistes viesnīcā tikušas apzagtas, jo pēkšņi pazuduši desmit pāri sporta apavu, kā arī divi iesildīšanās krekli, kas bija izlikti viesnīcas pirmā stāva balkonos.

Vīnbergs cer, ka izcīnītā uzvara palīdzēs meitenēm tikt vaļā no lielās spriedzes un turpinājumā darboties pārliecinošāk un kvalitatīvāk.

«Spēle pret Lielbritāniju lieku reizi atgādināja dažu basketbola elementu nozīmi. Pirmajā puslaikā pie sava groza ļāvām pretiniecēm izcīnīt 16 bumbas un paši netrāpījām septiņus soda metienus,» sacījis Vīnbergs. «Par spīti šiem rādītājiem, pārtraukumā devāmies ar astoņu punktu pārsvaru. Tas norāda uz neizmantotajām rezervēm komandas spēlē.»

«Pagaidām nevienai spēlētājai nav izdevies divus mačus pēc kārtas gūt vairāk par desmit punktiem. Taču iespējas uzlabot spēli meklējamas ne tikai uzbrukuma kvalitātē. Visām precīzi jāizdara mazie darbi laukumā, kas kopā summējas komandas rezultātā - pretinieču atbloķēšana pie sava groza, darbības aizsardzībā. Arī līderu vietas pagaidām ir vakantas,» atklājis valstsvienības galvenais treneris.

Nākamais mačs latvietes sagaida jau otrdien, kad būs jāspēkojas ar Izraēlu. Vīnbergs uzskata, ka pretinieces noteikti nav neuzveicamas, taču ar tādu spēli, kāda demonstrēta līdz šim, uzvarai var nepietikt.

Kā ziņots, Latvijas izlase čempionātu sāka pagājušajā ceturtdienā, kad ar 59:67 atzina Čehijas pārākumu, bet sestdien ar 65:70 piekāpās Beļģijas vienaudzēm.

Eiropas U-20 čempionāta B divīzijā cīnās deviņas komandas - Čehija, Beļģija, Lielbritānija, Izraēla, Rumānija, Portugāle, Maķedonija, Bulgārija un Latvija -, kas līdz 14. jūlijam aizvadīs viena apļa turnīru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu