Vingrojumi veselības uzlabošanai (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Cilvēka organisms ir paredzēts kustībai. Fiziskās aktivitātes rada labsajūtu un nostiprina organisma imūnsistēmu. «Jāņa Rozes apgāda» jaunajā grāmatā «Vingrojumi veselības uzlabošanai» aprakstītas vairāk nekā 50 biežāk sastopamās veselības problēmas un paskaidrots, kā noteikti vingrojumi var palīdzēt samazināt dažādu slimību simptomus un novērst to attīstību.

Regulāras fiziskās aktivitātes uzlabo pašsajūtu un pagarina mūžu. Turklāt iespējams izvēlēties vingrojumus, kas vērsti pret noteiktām veselības problēmām. Grāmatā skaidrots, kāpēc fiziskās aktivitātes uzlabo veselību dažādu slimību gadījumā, kādi vingrojumi ir vispiemērotākie noteiktām problēmām un cik daudz laika ieteicams veltīt fiziskajām aktivitātēm, lai ne tikai cīnītos ar veselības kaitēm, bet arī preventīvi uzlabotu savu veselību un nodrošinātu kvalitatīvu ikdienas dzīvi (tai skaitā veiksmīgu grūtniecības norisi, harmonisku seksuālo dzīvi un novecošanas procesu).

Ieteikumi ietver gan aerobo slodzi un muskuļus stiprinošus vingrojumus, gan arī lokanības, stiepšanās un līdzsvara vingrojumus – svarīga ir daudzveidība. Galu galā – nekas tā nevairo dzīvesprieku, kā elastīgs prāts vingrā ķermenī.

Ceļvedī grāmatas beigās atradīsiet tekstā ieteikto fizisko aktivitāšu sarakstu, kā arī to raksturojumu un iespējamo variantu uzskaitījumu.

Grāmatas autore Debra Deilija ir veselības žurnāliste, strādājusi par nodaļas redaktori žurnālā The Australian Women's Weekly, specializējoties veselības jautājumos, un viņas raksti par veselību publicēti arī Vogue un citur. Viņa tic, ka par savu labo veselību viņai jāpateicas aktīvam dzīvesveidam vairāku gadu desmitu garumā. Pusaudzes vecumā Debra piedalījās sporta sacensībās, un kopš tā laika viņa regulāri iesaistījusies dažādās brīvā laika aktivitātēs, ieskaitot aerobiku, spēka vingrojumus, dejošanu, boksu, skriešanu, pilates un taidzi. Papildus tam viņa daudzus gadus praktizē jogu un meditāciju.

No angļu valodas tulkojusi Maija Brīvere

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu