Vingrošana birojā uzlabo darba efektivitāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Vingrošanas pauzes biroja darbā var uzlabot kompāniju produktivitāti, liecina Zviedrijā veikta pētījuma rezultāti.

Šādu pozitīvu rezultātu nodrošina divi faktori - strādājošie sava darba laikā vairāk strādā, kā arī fiziskās aktivitātes uzlabo darbinieku veselības stāvokli, līdz ar to viņi mazāk slimo, skaidro Stokholmas universitātē veiktā pētījuma autores Ulrika fon Tīle Švarca un Henna Hansone.
Pētījumā piedalījās liela Zviedrijas zobārsniecības iestāde, kurā darbinieki no sešām nodaļām tika sadalīti trīs grupās.

Viena grupa divas reizes nedēļā darba laikā veica fiziskās aktivitātes, kopumā 2,5 stundas. Otrai grupai par tikpat lielu stundu skaitu samazināts darba laiks nedēļā, bet bez obligātajām fiziskajām aktivitātēm, bet trešā grupa turpināja strādāt savu parasto 40 stundu darba nedēļu.
Visi darbinieki saglabāja tādu pašu algu apjomu un darba slodzi.

Pētījuma rezultāti parādīja, ka visas trīs cilvēku grupas spēja saglabāt vai pat palielināt savu produktivitātes līmeni, salīdzinot ar situāciju pirms gada.

Taču tā grupa, kas regulāri vingroja, norādīja uz produktivitātes, kā arī pašsajūtas uzlabošanos, kā arī pētījuma laikā mazāk slimojuši.

Gadu ilgajā pētījumā piedalījās 177 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu