Vīra ausī atrod pirms 20 gadiem aizmirstu svešķermeni (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Menage a Moi, CC BY-SA 2.0

Kāds Saūda Arābijas iedzīvotājs ļoti pārsteidzis vietējos ārstus, kuri viņa ausī atraduši pirms 20 gadiem aizmirstu špikeri, raksta ārvalstu mediji.

Saūda Arābijā dzīvojošais vīrietis vērsās pie ārstiem pēc palīdzības, jo juta asas sāpes savā ausī. Viņš pieļāva iespēju, ka sāpju iemesls ir auss iekaisums. Ārsti pārbaudīja vīra ausi un secināja, ka tajā ir kāds svešķermenis. Pēc tam, kad svešķermenis no auss tika izvilkts, ārsti bija ļoti pārsteigti.

Izvilktais svešķermenis izrādījās špikeris, kuru pacients paslēpa savā ausī apmēram pirms 20 gadiem, kad vīrs kārtoja skolas eksāmenus. Vīrietis atcerējās, ka tieši šis papīra gabaliņš savulaik viņam ļāvis veiksmīgi nokārtot eksāmenu, kas viņam ļāva veiksmīgi iestāties universitātē. Viņš atklāja, ka droši vien arī nekad neatcerētos par šo papīra gabalu savā ausī, ja vien tas nebūtu pats par sevi «devis ziņu».

Tiesa, vīrietis vietējiem žurnālistiem paziņoja, ka aicina savus bērnus mācīties un eksāmenos paļauties uz savām zināšanām, nevis ņemt piemēru no sava tēva.

Vietējie mediji vēsta arī par kādu 40 gadus vecu vīrieti, kura organismā atklāts ne mazāk pārsteidzošs atradums. Šī vīra vēderā atrasti un no tā izņemti vairāk nekā 500 akmeņu.

Vīrietis nonāca slimnīcā, jūtot asas sāpes vēderā. Kad viņam tika veikts rentgenuzņēmums, tika atklāts, ka pacienta vēderā atrodas vesela akmeņu krātuve.

Pacients pastāstīja, ka bērnībā bieži pārticis no dažādiem netīrumiem, to vidū arī ar maziem akmentiņiem. Viņš uzskatīja, ka ar akmeņu palīdzību izdosies aizpildīt kuņģi, tādējādi nejūtot izsalkumu un nepieņemties svarā, kas ir kā sekas «parastās» pārtikas lietošanai.

Tajā laikā, kad vīrietis vēl bija bērns, viņa ķermenī izveidojās liels akmeņu krājums, kurš nevarēja atstāt ķermeni dabiskā ceļā. Tāpēc bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās, kuras rezultātā no vīra vēdera tika izņemti apmēram 500 akmeņi.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu