Vīra paziņojums par šķiršanos sievu noved «Dzīves krustcelēs» (57)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamajā ceturtdienā, 29.novembrī «Dzīves krustcelēs» sērija tiks stāstīts par kādu it kā ideālu Līvmaņu ģimeni - vīru Verneru, sievu Elzu, meitu Ilutu un dēlu Rinaldu. Viss šķiet vislabākajā kārtībā līdz vienu vakaru, kad bērni jau devušies gulēt, Verners paziņo Elzai, ka viņam ir cita sieviete un viņš vēlas šķirties. Acumirklī visa Elzas pasaule sabrūk un viņa vairs nespēj iedomāties, ko darīt tālāk, bet padoties arī negrasās. 

Rīgas priekšpilsētā dzīvo Līvmaņu ģimene - vīrs, ieguldījumu konsultants Verners Līvmanis, viņa sieva, mājsaimniece Elza Līvmane, meita un 9.klases skolniece Iluta Līvmane, kā arī pastarītis Rinalds Līvmanis. Elza ir nolikusi bērnus gulēt un priecājas par gaidāmo omulīgo vakaru kopā ar Verneru. Kad viņa ienāk dzīvojamā istabā, Verners aicina viņu uz sarunu un paziņo, ka ir iemīlējies citā. Pirmajā brīdī Elza nevēlas ticēt, ka Vernera teiktais ir taisnība. Kad viņš lūdz šķiršanos, Elzas pasaule sabrūk.

Kad Elza pirms 13 gadiem pirmoreiz palika stāvoklī, viņa pārtrauca strādāt un veltīja sevi tikai bērniem. Verners labi nopelna, viņiem ir māja un viss šķiet perfekti. Viņai nekad nebija ienācis prātā, ka kādudien viss varētu būt citādi. Elza ir veltījusi ģimenei visu savu dzīvi un tagad, kad viņas ģimene sabrūk, viņa stāv pie milzīgas drupu kaudzes un nezina, ko darīt tālāk. Viņai jāmeklē dzīvoklis. Viņa tikko ir paspējusi izvākties no kopīgās mājas, ievākusies jaunajā miteklī, bet bērni labprātāk vēlas palikt pie tēva. Elzai nav ne jausmas, kas būs tālāk. Viens gan ir skaidrs - viņa nesamierināsies ar to, ka Verners viņai visu atņem.

«Šajā situācijā runa nav tikai par laulības šķiršanu, bet arī par saskarsmi ar bērniem un uzturlīdzekļiem. Sievietes bieži vien, dzīvojot laulībā un rūpējoties par ģimeni un bērniem, ne visai izprot to, kas viņām pienākas laulības šķiršanās gadījumā. Elzas gadījumā situācija izskatās diezgan cerīga un bažas, kas viņai bija par to, ka bērna tēvs varēs droši atstāt bērnus pie sevis, nav tik viennozīmīgas, jo ir ļoti daudzi apstākļi, kas ir par labu arī Elzai, tāpēc mēs cīnīsimies un es domāju, ka būs labi rezultāti,» saka advokāts Aldis Razgaila.

Skatieties Dzīves krustcelēs 29.novembrī 21:10 kanālā LNT!

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu