Vīramātes apvienojas cīņai pret vedeklām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Indijā kāda sieviešu grupa apvienojusies cīņai pret pazemojumiem, kuriem viņas pakļauj vedeklas.

Visu Indijas vīramāšu aizsardzības forumam («All India Mothers-in-law Protection Forum» — AIMPF) pievienojušās jau 50 sievietes. Kā atklāja foruma pārstāve, jaunāko paaudzi aizstāv 15 likumi, taču nekas nepasargā vīramātes. Šo problēmu atzinusi arī Indijas Nacionālā sieviešu komiteja («National Commission for Women»).

«Mūsu sabiedrībā vīramātes tiek attēlotas kā ļaundares,» norādīja AIMPF koordinatore Nēna Thulija. «Televīzijas seriālos, filmās un medijos sievietes tiek parādītas kā sātana iemiesojums. Tas ir sens uzskats, ka vīramātes fiziski un garīgi moka savas vedeklas.»

Tomēr, kā liecina AIMPF veiktais pētījums, daudz biežāk dažādiem pazemojumiem tiek pakļautas tieši vīramātes. «Bija laiks, kad vedeklām vajadzēja samierināties ar dažādiem ierobežojumiem, taču tagad viss ir mainījies. Šodien vedeklas ir brīvas un var strādāt ārpus mājām. Tagad vecā vīramāte ir tā, kurai jāpacieš pazemojumi no vedeklas,» norādīja Thulija. «Televīzijas seriālos mēs esam ļaundares, taču dzīvē esam upuri.»

Foruma dalībnieces rīkos tikšanās katru svētdienu un izstrādās dažādas stratēģijas, kas nodrošinātu atbalstu «nomocītajām vīramātēm», sacīja organizācijas pārstāve. Tāpat AIMPF rīkos kampaņas pret vīramāšu nomelnošanu populārajā kultūrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu