Vīrieši veicina alkohola lietošanu sieviešu vidū (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/chealion/

Precētas ģimenes dzīves uzsākšana mazina vīriešu alkohola lietošanas paradumus, savukārt sievietes pēc kāzām pie pudeles ķeras biežāk, liecina ASV veikts pētījums.

Amerikas Socioloģijas asociācijas veiktā pētījumā atklājies, ka precētas sievietes alkoholu lieto vairāk nekā neprecētas sievietes, atraitnes vai šķirtenes.

Savukārt vīrieši laimīgā laulībā alkoholu lieto mazāk nekā viņu draugi vecpuiši un krietni mazāk nekā šķirteņi.

Sociologi to skaidro ar faktu, ka sievietes spēj ierobežot vīra dzeršanas paradumus, savukārt vīrieši kaitīgi ietekmē savas sievas.

Agrākos pētījumos atklāts, ka precēti cilvēki alkoholu lieto mazāk nekā neprecēti, secinot, ka mierīga mājas dzīve var uzlabot veselību. Tomēr iepriekšējos pētījumos neprecētie un precētie cilvēki nav dalīti pa dzimumiem.

Sinsinati universitātes Viskonsīnas štatā veiktā ilggadīgā pētījumā analizēti dati par vairāku tūkstošu cilvēku uzvedību.

Pētījumā atklājies, ka vīrieši kopumā lieto alkoholu vairāk nekā sievietes un viņiem ir lielāks alkoholisma risks, taču precēti vīrieši dzer krietni mazāk nekā vīrieši no jebkuras citas ģimenes stāvokļa grupas.

Pētnieki secinājuši, ka precēšanās vai šķiršanās būtiski ietekmē dzeršanas paradumus, taču vīriešiem un sievietēm šī ietekme krietni atšķiras.

Vislielākā atšķirība alkohola patēriņā ir starp vīriešiem, kas dzīvo laimīgā laulībā, un vīriešiem, kas nesen izšķīrušies, kas liecina, ka viņi skumjas par ģimenes iziršanu slīcina pudelē.

Savukārt sieviešu paradumi šādā situācijā ir tieši pretēji. Neskatoties uz šķiršanās sirdssāpēm, šķirtenes alkoholu lieto mazāk nekā precētas sievietes.

«Mūsu pētījuma rezultāti liek secināt, ka vīrieši veicina alkohola lietošanu sieviešu vidū, bet pēc šķiršanās sievietes zaudē vīrieša izraisīto pamudinājumu uz dzeršanu,» teikts pētījumā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu