Vīriešu izlase atkārtoti zaudē Serbijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, trešdien vēlreiz pārbaudes spēlē piekāpās Serbijas valstsvienībai.

Šoreiz Latvijas basketbolisti zaudēja ar rezultātu 85:94. Latvijas izlasē rezultatīvākie ar 15 punktiem bija Jānis Strēlnieks un Dairis Bertāns, savukārt serbiem 24 punktus sameta Milošs Teodosičs.

Kā ziņots, pirmoreiz abas komandas tikās pirmdien, kad Latvija piedzīvoja pārliecinošu neveiksmi ar rezultātu 68:91.

Savukārt pirmās divas cīņas četru pārbaudes spēļu sērijā Serbijā Latvijas izlase aizvadīja pagājušajā ceturtdienā un piektdienā, kad divas reizes pārliecinoši atzina Melnkalnes valstsvienības pārākumu - ar rezultātu 74:92 un 68:92.

Uz Serbiju Latvijas valstsvienība devās 13 spēlētāju sastāvā. No tiem 15 basketbolistiem, kuri aizpagājušajā nedēļas nogalē piedalījās pirmajās divās pārbaudes spēlēs ar Kipras komandu, uz Serbiju neaizbrauca centra pozīcijas spēlētāji Pāvels Pastušeņa un Andrejs Šeļakovs. Kā ziņots, abos mačos pret Kipru latvieši izcīnīja uzvaru.

Gatavošanās posmā Latvijas izlasei paredzētas deviņas pārbaudes spēles. Pēdējie trīs mači Latvijas komandai paredzēti turnīrā Polijas pilsētā Sopotā, kur no 3. līdz 5. augustam pretiniekos būs Itālijas, Polijas un Melnkalnes komandas.

2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies augusta vidū. Latvijas izlase tajā spēkosies ar Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Nīderlandes un Rumānijas vienībām.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Serbiju:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas «Spartak», Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčepingas «Dolphins», Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - «VEF Rīga»), Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - «Ventspils»), Rihards Kuksiks (bez kluba), Oto Ošenieks (Minesotas universitātes «Golden Gophers», ASV), Dāvis Bertāns (Belgradas «Partizan», Serbija), Mareks Mejeris («Knet&Eniac», Spānija), Rolands Freimanis («Girona», Spānija), Kaspars Vecvagars («KK Baltai», Lietuva).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu